Když máte mozaikový dataset (MD) povolený pro čas (Derived MD s více Source MD uvnitř), je normální, že metoda mozaiky se nevrátí na své výchozí nastavení, když je čas vypnutý z panelu ribbon v ArcGIS Pro?
Mám dvě chování. MD, které mám, má výchozí metodu mozaiky Nastaveno podle atributu - s nejaktuálnějším snímkem zobrazeným nahoře pomocí datového pole. Má také možnost používat čas a filtrovat přes ostatní zdrojové MD uvnitř.
Když povolím čas přes obsah tabulky (TOC), posuvník funguje správně a mohu filtrovat podle roku. Nicméně, pokud použiji ribbon k vypnutí času, MD nezobrazuje nejnovější snímek nahoře v 50 % případů a zmatek nastává - ukazuje všechny různé roky. Divné je, že pokud otevřu panel vlastností přes TOC pro MD a tam vypnu čas - nejnovější snímek se zobrazí nahoře a následuje výchozí nastavení, které jsem nastavil pro metodu mozaiky.
Doufám, že to dává smysl! Každý názor je vítán.
Spouštím ArcGIS Pro V 3.3.1
Děkuji,
Jon
ArcGIS Pro - Zobrazení panelu ribbon, konkrétně kde můžete vypnout Time pro mozaikový dataset.
ArcGIS Pro - Panel vlastností pro mozaikový dataset, otevřený z obsahu tabulky. Zvýraznění, kde můžete povolit Time pro mozaikový dataset.