Dobré ráno,
Mám kolekci 10 zdrojových mosaic datasetů (S_MDs), které bych chtěl přidat do odvozeného mosaic datasetu (D_MD). D_MD by pak byl používán uživateli GIS v desktopovém softwaru ArcGIS.
Řídil jsem se tutoriály pro workflow s obrazovými daty, jak to udělat, vše je opatřeno atributy s daty (rok, první datum, poslední datum) a poté jsem přidal S_MDs do D_MD. Můj problém je, že metoda mozaiky nefunguje správně (nebo možná funguje, ale plně nechápu, co dělá).
Chtěl bych mít výchozí zobrazení nejnovějších snímků nahoře (v mém případě tedy 2023), když někdo přidá D_MD do projektu. Co se stane, je, že jakmile jste dostatečně oddáleni, zobrazují se různé roky snímků a neplatí pravidlo nejnovějších snímků nahoře. To by uživatele velmi mástilo. Nastavení metody mozaiky, která používám, jsou přiložena. Zkoušel jsem mnoho různých kombinací se stejným výsledkem... zobrazují se různé roky S_MDs na různých úrovních přiblížení.
Měl jsem dojem, že pokud použiji metodu mozaiky By Attribute a mám pole Year, mohl bych vynutit, aby D_MD zobrazoval nejnovější snímky nahoře bez ohledu na úroveň přiblížení.
Každá pomoc je vítána!!