Ahoj všichni,
Hledám návod na vytvoření pracovního postupu, který mi umožní využít nástroje Arc Hydro network k hydrokondicionování DEM pomocí dat o infrastruktuře storm drain.
Mám omezené znalosti o analýze sítí obecně, takže jakékoliv odkazy nebo vysvětlení jsou vítány – nicméně opravdu doufám, že dostanu konkrétní návrhy pro následující případ použití:
Mám aktuální a přesné DEM a vrstvy infrastruktury storm drain – uzly, potrubí a povrchové kanály. Nicméně mnoho povrchových kanálů ve vrstvě jsou potoky a říčky, a jsou natolik staré, že linie nejsou příliš přesné.
Chci použít DEM k odvození nových povrchových kanálů, protože na základě předběžných testů jsou tyto kanály mnohem přesnější – kromě míst, kde vedou do propustků nebo jiných prvků stormwater infrastruktury, o kterých DEM „neví“; pak se kanály odvozené z DEM předvídatelně zhroutí.
Pro každou síť storm drain chci vypálit potrubí do DEM tak, aby kanály odvozené z DEM sledovaly síť od vstupu(-ů) k výstupu. Mám problém s logikou (a zpracováním) kde získat hodnoty nadmořské výšky, které budu muset přiřadit ke každému segmentu potrubí v síti.
Pokud tomu správně rozumím, Create Breach Lines není vhodný pro tento případ použití, protože by vytvářel přímé čáry mezi body, které nemusí skutečně sledovat potrubí storm drain.
Burn Lines into DEM je nástroj, který jsem považoval za nejpravděpodobnější kandidát, ale mám problém, že některé mezilehlé uzly v sítích storm drain jsou zakopané uzly, takže (zejména v případě propustků) získání hodnoty nadmořské výšky z DEM pro tento mezilehlý uzel může ve skutečnosti poskytnout hodnotu vyšší než nadmořská výška na vrcholu\/od\/vstupního uzlu, což brání správnému směru toku.
Podařilo se mi vytvořit Arc Hydro network z mých vrstev infrastruktury storm drain a i když je potřeba opravit spoustu chyb Midspan Connectivity, základní Network Tracing funguje na sítích bez chyb. Existují způsoby, jak použít network tracing k přiřazení nadmořské výšky spodního\/do\/výstupního uzlu „vyšším“ uzlům v síti, aby bylo možné spustit Burn Lines into DEM s požadovaným efektem? Nebo jak donutit mezilehlé uzly přijmout hodnotu nadmořské výšky mezi jejich upstream a downstream uzly? <\/P>
Byl by efektivnější jiný přístup k dosažení mého požadovaného výsledku?
Děkuji předem za jakékoli návrhy, příklady, upřesnění. Prosím dejte vědět, pokud otázka není jasná!
Příklady přiložené jednoduchých a složitějších sítí, na kterých potřebuji toto spustit:
Jednoduchá síť u propustku - jeden výstup, dva vstupy, jeden mezilehlý uzel<\/span><\/span>
Složitá síť storm drain - více vstupů, výstupů a mezilehlých uzlů<\/span><\/span><\/P> <\/P>