Ahoj všichni,
Pracuji na projektu, který zahrnuje integraci ArcGIS pro Power BI za účelem vytvoření světových mapových vizualizací, ale narazil jsem na menší problém.
Vytvořil jsem vlastní basemap, který obsahuje specifické verze hranic, které potřebuji, a můj soubor dat obsahuje názvy zemí a seznam faktických údajů jako populace, HDP atd.
Když umístím názvy zemí do pole Location a populaci do pole Color a zobrazím lokace jako hranice, všimnu si, že generované hranice dat neodpovídají hranicím basemapy. Přiložen je screenshot ilustrující problém s severní částí Indie.

Detaily ze screenshotu:
- Modrá vrstva: Reprezentuje hranice na basemapě. To jsou hranice, kterých se musím držet.
- Hnědá vrstva: Ukazuje automaticky generované hranice z datové vrstvy, které neodpovídají mé basemapě.
Existuje způsob, jak opravit tento nesoulad mezi datovou vrstvou a basemapou?
Jako alternativu jsem zkusil reprezentovat lokace jako body a použít basemapu k zobrazení hranic. Nicméně když zadám názvy zemí do pole Location a data o populaci do pole Color, body se soustředí ve středu mapy místo aby se rozprostřely po geografii příslušné země, jak je vidět na screenshotu.

Takže pokud možnost reprezentovat lokaci jako hranici není možná, jak mohu upravit nastavení tak, aby se body přesně rozprostřely po geografii země v souladu s mapou?
Jakákoli pomoc nebo návrhy budou velmi oceněny!