Dobrý den, komunito Esri,
Děkuji, že jste si přečetli můj příspěvek. Pracuji na aktuálním MOOC na téma New Frontier of Spatial Analytics. Stáhla jsem a nainstalovala si vlastní ArcPro a používám ho s přihlášením studenta saronow1_sds. Nicméně mám skupinu souvisejících problémů. Může to souviset s tím, kde ukládám ArcPro, ale když ho přesunu do jiných složek, například na Plochu, nemohu aplikaci otevřít. Otevře se pouze ze složky Program Files. Prosím, podívejte se na následující problémy:
1. Projektový soubor MOOC je pouze pro čtení a nelze jej uložit
2. V Noteboocích se nahoře zvýrazněná oranžově zobrazuje chyba: "Permission denied: C/Program Files/ArcGIS/EsriTraining/DataEngineering_and_Visualization/Data Engineering Notebook.ipynb"
3. Při pokusu o vytvoření vrstvy v Notebooku se objeví chyba: "ExecuteError: ERROR 000198: Chyba při přístupu k pracovnímu prostoru.
Nepodařilo se provést (CreateFeatureclass)"
Toto se zdá být spojeno s vlastnostmi administrátorského přístupu ke složce DataEngineering_and_Visualization ve složce Program Files, kde se nachází. Potřebuji zajistit, aby tato složka/její obsah nebyly pouze pro čtení a bylo možné je upravovat. Ví někdo, jak to aktualizovat?
Moc děkuji,
Sophia