<\/HEAD>
Omlouvám se, pokud je toto zveřejněno na špatném místě. Prosím, mějte trpělivost, protože nejsem v tomto vyškolený a nejsem si jistý, jestli jdu správným směrem. Takže i když se chystám ptát na ArcGIS, nejprve jsem to zkusil v QGIS, který se zdá být neschopný vytvořit výsledky, které potřebuji, takže je ArcGIS správná cesta? Dobře, dost už tlachání, doufám, že mé vysvětlení je dostatečné. V QGIS jsem vytvořil databázi PostGis a načetl data vytvářející body (viz obrázek Plots), poté jsem vytvořil hexagonální mřížku, která je shapefile (nevěděl jsem o jiném způsobu, jak toho dosáhnout, viz obrázky Plots a Grid), pak je vybrán průměr uvnitř konkrétního hexagonu, takže poslední obrázek ukazuje 129 plotů a průměr -68. Všechno je v pořádku kromě toho, že nejprve trvá téměř celý den vytvořit Hexagonální mřížku s datovými ploty, a pokud jsou datové ploty v PostGis aktualizovány (ploty odstraněny nebo přidány do databáze – ploty se zobrazují a mizí bez problémů), mřížka se neaktualizuje, protože je to shapefile a proto ji je třeba znovu vytvořit (další den ji znovu vytvořit). Konečným výsledkem by byla webová stránka, kde jsou data buď aktualizována přes noc nebo za pochodu a ploty jsou zobrazeny v rozumném časovém rámci a mřížka je také aktualizována.<\/P>
Takže nejsem si jistý, jestli se snažím o nemožné nebo jestli to lze dosáhnout v ArcGIS (obrázky jsou otočené špatným směrem – první je Plots a Grid, pak průměrný počet založený na jednom hexagonu a pak datové ploty z tabulky PostGis).<\/P>

<\/P><\/BODY><\/HTML>