\/\/Nejsem si jistý, jestli jsem na správném fóru, ale nenašel jsem žádnou sekci "Obecné nápady".<\/P>
Program ESRI Artist<\/P>
Vytvářím barevné mapové umění a živím se prodejem tisků nástěnného umění. Dříve jsem používal produkty ESRI, ale už ne. Viděl jsem, že ESRI má program, kde mohou neziskové organizace používat jejich software za velmi rozumnou cenu, a to mě přimělo k zamyšlení. Momentálně vytvářím své mapy pomocí QGIS, ale trhám si vlasy při jakékoli polo-složitější úpravě dat. Není mi dovoleno používat osobní licenci pro ArcGIS Pro, protože prodávám své mapy jako nástěnné umění (komerční využití), a jako nezávislý umělec si ani zdaleka nemohu dovolit profesionální předplatné. Rád bych navrhl program podobný Esri Nonprofit Programu, kde by umělci vytvářející mapy mohli získat licenci ArcGIS Pro za rozumnou cenu. Mám několik tisíc návštěvníků měsíčně na svých webových stránkách a rád bych na patičku svého webu umístil odznak s nápisem něco jako "podporováno ESRI", "GIS práce provedená s ARCGIS Pro" nebo podobně.<\/P>
Děkuji za zvážení.<\/P>