Ahoj všichni,
Nejsem příliš obeznámen s ArcGIS Enterprise, protože momentálně používáme pouze ArcGIS Pro a ArcGIS Online. Nicméně mám několik otázek ohledně Enterprise, na které doufám, že získám nějaké informace.
Otázka 1: Vím, že Power BI může propojit mapy z ArcGIS Online pro použití v reportech, ale zajímá mě, zda je stejná integrace možná i s mapami hostovanými na ArcGIS Enterprise. Může někdo potvrdit, zda je možné připojit Power BI k mapám v ArcGIS Enterprise?
Otázka 2: Pokud je možné připojit Power BI k mapám v ArcGIS Enterprise, mohu také přistupovat k datům z bodové vrstvy použitých v těchto mapách pro vytváření grafů nebo tabulek přímo v Power BI? Chápu, že to může vyžadovat nějaké nastavení, ale zajímá mě, zda je to rozumné/časté využití Enterprise s Power BI?
Momentálně s ArcGIS Online mohu v Power BI zobrazovat pouze mapy, ale nemohu se přímo připojit k podkladovým datům pro vytváření vizualizací jako jsou koláčové grafy nebo tabulky. Alespoň nevím o snadném způsobu, jak přímo propojit vrstvu v ArcGIS Online uvnitř Power BI bez použití možná technického přístupu, který by mohl zahrnovat JSON. Pokud existuje jednodušší metoda pro získání dat z vrstvy ArcGIS Online do Power BI pro tyto účely, ocenil bych jakoukoli opravu nebo radu!