Zažívám situaci, kdy prvky patřící do vrstvy mapy AGOL mizí. K tomu dochází ve vizuálu ArcMap for PowerBI při výběru prvku, čímž se otevře pop-up okno a poté se zavře. <\/P>
Pro nastavení kontextu pracuji v průmyslu utilit a používám ArcGIS Online pro mapování a PowerBI pro reportování metrik. Pomocí nástroje ArcMap for PowerBI (AMPB) chci přidat další odkazy do reportů. Například když je filtrován plynový prvek (přípojka, ventil, hlavní potrubí atd.), rád bych, aby vizuál AMPB přiblížil / posunul zobrazení na filtrovaný prvek. Navíc chci, aby uživatel měl možnost vybrat prvek a zobrazit jeho atributy v pop-up okně, stejně jako by to udělal v Map Vieweru v AGOL. <\/P>
Pro zjištění problému se připojuji k vrstvě hlavního plynovodu v AGOL, která slouží jako referenční vrstva ve vizuálu AMPB. Zde je oblast před filtrováním podle ID části hlavního potrubí, které vede paralelně s Carrick Road. Na stránce mám slicer, který mi umožňuje filtrovat podle ID přiřazených k prvkům hlavního plynovodu ve vrstvě referenčního plynovodu. Dotaz obsahující ID se připojuje ke stejné databázi jako hlavní prvky z vrstvy hlavního plynovodu v AGOL. Ve vizuálu AMPB nastavím vrstvu plynovodu jako aktivní vrstvu. Sloupec ID vložím do pole join layer a poté vytvořím spojení mezi oběma vrstvami. Četl jsem v předchozích příspěvcích, že okno spojení musí zůstat otevřené, aby bylo možné kontinuálně posouvat zobrazení ve vizuálu AMPB při filtrování ve sliceru. To chápu i důvod tohoto chování. Předpokládám, že při posunu na filtrovaný prvek jsou všechny ostatní prvky odstraněny z vizuálu AMPB stejně jako u jiných položek filtrovaných v jiných vizuálech. S vyfiltrovaným prvkem ve sliceru ho chci vybrat, abych mohl zobrazit pop-up okno s jeho atributy. Zjistil jsem, že k tomu musím zavřít okno spojení a nechat otevřené okno vrstev. Nyní po výběru prvku se pop-up okno otevře, ale pokud chci posunout zobrazení na jiný prvek filtrováním, všechny prvky hlavního plynovodu zmizely z vizuálu AMPB. Je to, jako by celá vrstva zmizela. Fascinující je, že stále mohu filtrovat a posouvat zobrazení na filtrovaný prvek, ale nic se nezobrazuje ve vizuálu AMPB. Poloha je správná, takže nějaké spojení stále existuje, ale prvky hlavního plynovodu patřící do vrstvy hlavního plynovodu zmizely. Nemohu dostat prvky zpět do zobrazení, pokud neodpojím referenční vrstvu, znovu ji nepřipojím a znovu nevytvořím spojení. Níže jsou některé obrázky podrobně popisující mou zkušenost. <\/P>
<\/P>
Zde je oblast před filtrováním podle ID části hlavního potrubí vedoucího paralelně s Carrick Road.<\/P>
<\/span><\/P> <\/P>Zde je filtr přidaný do sliceru pro část hlavního potrubí paralelní s Carrick Road. Vidíte, že vizuál AMPB přiblíží na prvek a všechny ostatní hlavní prvky jsou odstraněny z pohledu, protože předpokládám, že byly vyfiltrovány.<\/P>
<\/span><\/P> <\/P>Nyní po vymazání filtrů nemohu dostat dříve viditelné hlavní prvky zpět do zobrazení. Jak vidíte, filtr je vymazán a hlavní prvky stále chybí. Nicméně stále mohu filtrovat jiné hlavní prvky a nástroj AMPB na ně posune zobrazení a zobrazí je.<\/P>
<\/span><\/P> <\/P>Nyní jsem vybral prvek hlavního plynovodu pro zobrazení jeho atributů v pop-up okně.<\/P>
<\/span><\/P> <\/P>Nyní jsem vyfiltroval jinou část hlavního potrubí. Vizuál AMPB skutečně posune zobrazení na správnou polohu na mapě, ale prvek hlavního plynovodu není viditelný. Mohu pokračovat ve filtrování prvků hlavního plynovodu a vizuál AMPB bude pokračovat v posunu na jejich polohu, ale není nic k zobrazení nebo výběru.<\/P>
<\/span><\/P> <\/P> <\/P>Ať už jakkoli posouvám mapu, nejsou zde žádné prvky hlavního plynovodu k zobrazení nebo výběru. Jediný způsob, jak je dostat zpět do zobrazení je odpojit referenční vrstvu, znovu ji připojit a obnovit spojení. Takže v podstatě začít úplně od začátku s vytvářením vizuálu.<\/P>