Esri Federal GIS 2024 už proběhla, ale její hlavní téma přetrvává: Vytváření světa, který chcete vidět. V závěrečném okamžiku plenárního zasedání konference zakladatel a CEO Esri, Jack Dangermond, požádal publikum, aby si na chvíli v tichosti promyslelo svou vlastní vizi planety, kterou sdílíme. Jako odborníci v oboru schopném usnadnit obrovské změny, jaký druh světa chtěli pomoci přeměnit? Svět, který je bezpečnější, propojenější a biologicky rozmanitější? Možná takový, který má systémy lépe zajišťující rovnost a spravedlnost? Téměř jistě společně doufáme v Zemi, která nejen udrží život, ale slibuje prosperitu pro budoucí generace.<\/P>
Tým Esri Community zaujímá podpůrnou pozici v rámci této rozvíjející se budoucnosti. Posilujeme GIS profesionály tím, že je spojujeme s globální sítí kolegů a rozsáhlými znalostmi z oboru — lidmi, kteří spolupracují, aby si vzájemně pomáhali uspět a zároveň urychlovali rozvoj GIS prostřednictvím svých sdílených nápadů, řešení a zpětné vazby.<\/P>
<\/P>
<\/span>
Zleva doprava: Tari Martin, ředitel National and Federal v National Alliance for Public Safety GIS | Matt Edrich, Field Product Manager ve FieldSync | Christian Patton, ředitel profesionálních služeb ve GEO Jobe<\/FONT><\/P>
Letos na Esri FedGIS měl tým Esri Community příležitost přímo se spojit a hovořit s členy komunity přítomnými na akci. Některé jsme formálně interviewovali, abychom se dozvěděli více o důležité práci, kterou dělají, jak jim produkty Esri umožňují tuto práci vykonávat a jak jim Esri Community pomáhá využívat produkty Esri.<\/P>
Tyto příběhy si nenecháváme pro sebe. Stejně jako v minulosti náš tým často tyto zaznamenané rozhovory rozvíjí do materiálů pro osvětu a budování povědomí, jako je série Esri Community Member Spotlight. Prostřednictvím těchto funkcí osvětlujeme často skryté vazby mezi uživateli Esri po celém světě a přinášíme hloubku lidem stojícím za mnoha tisíci virtuálních interakcí probíhajících každý rok v Esri Community — interakcí, které mohou hluboce ovlivnit jednotlivce v jejich každodenní práci nebo dokonce přispět k větším cílům, včetně vytváření světa, který chcete vidět.
<\/P>
„Jednou z nejlepších věcí na komunitě je to, že si vybudujete tuto síť a je to obzvlášť důležité pro lidi z oblasti public safety GIS mít tuto síť i za klidných podmínek. Právě teď jsem součástí komunity public safety GIS na podporu států a viděl jsem, jak skvělé bylo čerpat [z ní]. I na státní úrovni můžete mít jednu osobu, která je státním GIS pracovníkem pro krizové řízení a tak [Esri Community] okamžitě vybudovala jejich síť. Teď mají přes 50 lidí, kteří jsou všichni ve stejné situaci jako oni a mají stejné otázky.<\/EM> Viděl jsem lidi tam psát: ‚Jak získám pomoc během katastrofy?‘<\/EM> Lidé reagovali a říkali: ‚Použil jsem EMAC, Emergency Management Assistance Compact.‘<\/EM> Lidé se ozvali a řekli: takto jsem to udělal, takto jsem získal pomoc — protože jak jsem zmínil, jsou to jednočlenné týmy a pokud jste během katastrofy aktivováni alespoň na týden, opravdu potřebujete nějakou hloubku.“<\/EM><\/FONT><\/P>
— Tari Martin o tom, jak Esri Community podporuje profesionály v oblasti public safety<\/P>
Během roku 2024 očekávejte další příběhy o budování spojení od členů Esri Community jako těch, které jsme potkali na Esri Federal GIS; od Tari Martina, ředitele National and Federal v National Alliance for Public Safety GIS; po Matta Edricha, Field Product Managera u partnera Esri FieldSync; a Christiana Pattona, ředitele profesionálních služeb u partnera Esri GEO Jobe.<\/P>
Pokud máte významný příběh o tom, jak vám Esri Community lépe umožňuje vytvářet svět, který chcete vidět, rádi ho uslyšíme. Kontaktujte náš tým na esricommunity@esri.com, abyste nám o něm řekli. Členové našeho týmu budou přítomni na 2024 Esri Developers Summit a Esri User Conference, kde budeme natáčet rozhovory a příběhy, nebo jsme také vybaveni k provádění virtuálních rozhovorů.<\/P>