Dobrý den,
Náš letecký dodavatel mi poskytl sadu dlaždic IMAGINE Image, které bych chtěl mozaikovat.
V rámci file geodatabase jsem klikl pravým tlačítkem, Nový, Mosaic Dataset. Zadali jsem název, přidal souřadnicový systém obrazových souborů, definoval typ pixelu jako 16bitový signed a počet pásem jako 1 odpovídající vlastnostem dlaždic.
Poté jsem klikl pravým tlačítkem na mosaic dataset a zvolil Přidat rastry. Typ rastru byl ponechán na výchozím nastavení Raster Dataset, v Input Data jsem vybral Dataset, šel do adresáře, kde jsou uloženy všechny mé obrazové soubory, označil je všechny a přidal je, v Advanced Input Data Options jsem zadal souřadnicový systém a povolil Allow Duplicates, v Raster Processing jsem povolil Calculate Statistics a Build Raster Pyramids a nakonec v Mosaic Post-processing jsem povolil Update Overviews. Poté jsem spustil nástroj.
Přiložený soubor k tomuto příspěvku s názvem "ActualTilesEntireArea.png" ukazuje, jak dlaždice vypadají v ArcMap. Druhý přiložený soubor s názvem "PostAddRaster.png" je konečný produkt po Add Raster. Předpokládal jsem, že po Add Raster uvidím něco podobného mému originálu, ale není tomu tak.
Neobjevují se žádné chybové zprávy, ale jsem zmatený. Dokonce jsem zkusil nechat "Update Overviews" nezaškrtnuté, jak je to ve výchozím nastavení. Pak je vše prázdné od Building Footprints přes Generating Seamlines až po Building Overviews.
Může mi někdo prosím pomoci?
Děkuji.
JD