Spustil jsem balíček Tree Detection deep learning na naše letecké snímky z roku 2022 po opadu listí, abych vytvořil výstup přibližně 116 000 stromových boxů v mé studijní oblasti. Pro každý box koruny stromu jsem pomocí zónové statistiky jako tabulky vypočítal plochu, průměrnou zelenost, průměrné infračervené záření a průměrnou intenzitu LiDARu. Po výběru některých boxů jehličnanů a kontrole histogramů, bodových grafů a krabicových grafů jsem dokázal sestavit dotaz pro výběr jehličnanů, který funguje poměrně dobře:<\/P>
Plocha <=1000 A Intenzita >=40 A PrůměrnéIR >=84 <\/P>
Poznámka: zelená barva z 3-pásmových snímků nebyla užitečná kvůli velkému počtu téměř bílých listnatých stromů s vysokými hodnotami zelené, proto bylo použito IR ze snímků z roku 2021.<\/P>
Byl to iterativní proces pokusů a omylů a zajímalo mě, co dalšího bych mohl udělat, abych dospěl k těm správným číslům. Pravděpodobně mohu natrénovat nový model pomocí sady pečlivě vybraných boxů jehličnanů, ale zatím hledám návrhy na tento proces.<\/P>
Zelené boxy v přiloženém videu ukazují všechny stromy, zatímco žluté boxy zobrazené později jsou jehličnany vybrané podle dotazu.<\/P>