Jsem v Sitescan nový, takže se stále učím a možná je to jen otázka učební křivky, ale možná ne. Je to přece jen novější software.<\/P>
Když zpracovávám snímky z dronu v Sitescan, poměrně konzistentně vidím posun v zpracované ortofotografii při sdílení do AGOL a prohlížení v ArcGIS Pro Desktop (a AGOL mapách), ale když si stáhnu ortotiff a prohlédnu ho v ArcGIS Pro Desktop, posun nevidím. Tyto snímky jsou zpracovány v Sitescan s ručně aplikovanými kontrolními body, ale viděl jsem to i u snímků zpracovaných s automaticky detekovanými GCP. Myslel jsem, že používám Reality Engine, ale obrazovka nastavení to teď neukazuje, takže si nejsem jistý, ale zahrnul jsem generování sítě jako součást zpracování. Viz screenshoty pro příklad.<\/P>
Na každém z přiložených obrázků uvidíte parkoviště, které jsem včera přeletěl a odpoledne zpracoval v Sitescan. Je tam několik vpustí a šachet, které jsem GPS lokalizoval (po letu) jako zelené body, a jeden s červeným bodem, který jsem použil jako jeden ze svých GCP. Na screenshotu sdílené ortofotografie v AGOL uvidíte ten posun, o kterém mluvím, ale v orto tiffu, který jsem stáhl, žádný posun není. Dokonce můžete rozlišit, které vpusti jsem GPS lokalizoval ve středu vs. podél okapové linie (střed vs. střed vzadu), pokud dostatečně přiblížíte.<\/P>
Dron je mavic enterprise 3M RTK.<\/P>
Nějaké nápady @Thomas_Sweet<\/a> nebo někdo jiný ze Sitescan? Je to chyba Sitescan nebo chyba uživatele? Přiloženy jsou screenshoty a zpráva o zpracování. Rád sdílím skutečné snímky a GCP soubor, pokud by někdo chtěl vyzkoušet.<\/P>Díky!<\/P>
matt<\/P>
<\/P>
<\/P>
<\/P>
<\/P>
<\/P>