V tomto blogovém příspěvku vám chci ukázat, jak můžete ukrást některé z John Nelsonových akvarelových stylů a použít je na interaktivní webový glóbus. Tento styl jsem použil k zobrazení šťastných okamžiků shromážděných pro výzkum o štěstí. Aplikaci si můžete prohlédnout zde: Co nás dělá šťastnými?
Pro země jsem použil ručně kreslený styl hranic zemí od Dylana Moriartyho z Project Linework. Johnovy styly jsem aplikoval na polygonové vrstvy zemí (oranžová pro země, které mají šťastné okamžiky, a šedá pro ty, které je nemají). Publikování jako feature layer nebo vector tile layer nebude fungovat, protože symboly používají více vrstev picture fill symbolů, které nejsou podporovány na webu ani jako styly vector tile. Proto jsem je publikoval jako tile layer, najdete ji zde.
Pro graticule jsem použil John Nelsonův Firefly grid data (oceány po 5 stupních). A pro oceán jsem vytvořil obdélníkový polygon s rozsahem celého světa a poté jsem použil Pairwise erase tool v nástrojové sadě Analysis. Nakonec jsem aplikoval Johnův symbol Pacific Blue.
Konečný glóbus vypadá takto a můžete s ním interagovat zde.

Doufám, že vás to inspirovalo k nějakým malovaným mapovacím projektům,
Raluca