Ahoj @GinaO_Neil a uživatelé WIM! Používám nejnovější verzi nástrojů archydro (3.0.50) WIM na groundtruth datech, která jsou více-třídní. Při spuštění Preprocess Ground Truth Data zaškrtávám možnost „features represent more than one target class“ a odškrtávám možnost „class of areas outside of the ground truth features is known“. Zpracované mokřady se zobrazují očekávaně s datovými třídami 0 a 1 a nezobrazují žádná data pro oblasti mimo moje groundtruth data.<\/P>
Toto jsou groundtruth mokřadní prvky (symbolizované podle třídy)<\/P>
<\/span><\/P>Takto vypadají po předzpracování<\/P>
<\/span><\/P>Výcvikový raster také vypadá dobře<\/P>
<\/span><\/P>V pozdější fázi workflow však narážím na problémy – zdá se, že třída 0 rasteru se sloučí s oblastmi bez dat v rozsahu, takže mé konečné predikce mají třídy 0 a 1, ale třída 0 zřejmě zahrnuje jak skutečnou třídu 0 dat, TAKÉ oblasti bez dat. Jakmile mám model vytrénovaný a vytvořený kompozitní raster, takto vypadá moje predikce<\/P>
<\/span><\/P>Předpovídá to, jak bych očekával, že bude vypadat třída 1, ale lokality třídy 0 se zdají být sloučeny s oblastmi bez dat z groundtruth. Chybí mi někde nějaké nastavení nebo přeskočil jsem krok? <\/P>Díky!
<\/P>