Ahoj všichni.<\/P>
Jaký je nejlepší pracovní postup pro klasifikaci lidarových bodových mračen? Když dekomprimuji do LAS a v ArcPro 3 vytvořím LASD a poté spustím statistiky, dostanu Ground, neoznačené a možná věže nebo něco jiného, ale ne výšky vegetace nebo budov. Měl bych nejdříve vytvořit obrysy budov a pak klasifikovat zbytek podle výšky? Je nástroj Ground lepší nebo odlišný od toho, jak se Ground vytváří při výpočtu statistik, a měl bych vše překlasifikovat na neoznačené a pak jít nástroj po nástroji pro jednotlivé typy klasifikace?<\/P>
Nakonec budu chtít odhadnout hustotu vegetace pro různé výškové třídy a exportovat do rastrového formátu. Jak eliminovat vícenásobné vzorkování z přilehlých letových linií? Vím, že na to existuje nástroj a vyžaduje dělení na dlaždice. Kam by to zapadalo do pracovního postupu. Takže:<\/SPAN><\/P>LASD ==> Eliminace překrývajících se letových linií\/převzorkování (??) ==> Klasifikace Ground ==> Klasifikace obrysů budov (??) ==> klasifikace budov (??) ==> klasifikace podle výšky pro vegetaci.<\/SPAN><\/P>Nebo lze obrysy a budovy udělat až po vegetaci.<\/SPAN><\/P>Úspěšně jsem odvodil DEM, DSM a nDSM. Jak by tyto nejlépe zapadly do výše uvedeného pro analýzu a\/nebo klasifikaci, pokud vůbec.<\/P>Je LASTools pro tohle lepší?<\/P>Dobře. Doufám, že to dává nějaký smysl. Hledal jsem na webu pracovní postup pro začátečníky, ale našel jsem jen kousky a části a samozřejmě v takových ukázkách všechno vždy funguje – což obvykle není moje zkušenost bez spousty pokusů a omylů. Ocením jakoukoli radu, kterou mi můžete dát!<\/P>Díky!<\/P>George<\/P>