Snažíme se věci automatizovat, ale někdy je potřeba propojit parametry technologie FME s Esri geoprocessingem sami. ModelBuilder je váš přítel.<\/STRONG><\/P>Zde je můj příklad, proces ETL nástroje potřebuje pomoc od několika Calculate Value<\/A> modelových nástrojů. Podívejme se proč.<\/P>Modelbuilder making it all work<\/span><\/span><\/P>Zákazník se ptal, jak vytvořit webový nástroj pro napájení Web AppBuilder<\/STRONG> geoprocessing widgetu, musel fungovat určitým způsobem. Excel<\/STRONG> soubory bylo třeba nahrát a musela být vrácena zipped CSV<\/STRONG> data, ne jen jeden zipped CSV soubor na vstupní Excel soubor, ale více CSV souborů v každém zip souboru. Dobře.....žádná mapa v dohledu, přesně můj druh práce!<\/P>Poměrně rychle můžete vytvořit Spatial ETL nástroj, který aplikuje jakoukoli obchodní logiku potřebnou k převodu z Excel do CSV (mezi dvěma nejpopulárnějšími nespace dataset typy ve světě ETL mimochodem). Ale co jejich zabalení do zipu a vrácení zip souboru jako výstupu? <\/P>Technologie FME má některé paradigmatičtější rozdíly oproti ArcGIS. <\/STRONG>FME Workbench obvykle pracuje s tím, co svět Esri považuje za pracovní prostory - složky a databáze. Když konfigurujete ETL nástroj, zadáváte vstupní a výstupní datasety podle toho, ale pro prostředí ArcGIS geoprocessingu vše vypadá jako vstupní parametr. Jak dostat data ven pro další geoprocessing nebo jako výsledek v aplikaci jako Pro? Nejjednodušší způsob je použít ModelBuilder jako součást webového nástroje.<\/P>Pokud váš pracovní postup zapisuje do geodatabáze, vložte svůj ETL nástroj do modelu a přidejte Select Data<\/A> modelový nástroj pro extrakci požadovaných prvků. Pak budete mít k dispozici výstupy geoprocessingu.<\/P>U mého příkladu jsem musel být trochu kreativnější. První výzva nebyla kolem typů parametrů, ale zabalení více CSV výstupů na vstup. Mnoho formátů v technologii FME podporuje konverzi do zip souboru.<\/A> Způsob, jak to udělat s CSV daty, je zadat název zip souboru jako poslední část "složky" výstupního datasetu. Tady je můj pracovní prostor ETL nástroje:<\/P>Excel to CSV With Feature Type Fanout<\/span><\/span><\/P> <\/P>A tady je moje výstupní "složka":<\/P>CSV Writer Folder Path With Zipfile Path<\/span><\/span><\/P> <\/P>Když se podíváte pozorně na pracovní prostor, uvidíte, že spouštím feature type fanout<\/A> založený na hodnotě atributu - viz Název CSV souboru je výraz @Value(Environment)<\/STRONG>. To mi dává jeden výstupní CSV soubor na unikátní hodnotu atributu. V parametrech writeru specifikuji cestu končící "Output.zip". Z hlediska operačního systému je to soubor, ale pro Workbench (a ArcGIS při volání ETL nástroje) je to stále složka.<\/P>Aby vše fungovalo jako webový nástroj, potřebuji správné typy parametrů ArcGIS, vstup složky a výstup souboru. Složky nefungují jako výstupy. Také chci specifikovat umístění scratch souboru pro výstup tak, aby prostředí úlohy mohlo data vidět a vrátit. Trik je zabalit ETL nástroj do modelu a explicitně nastavit cesty a typy parametrů.<\/STRONG><\/P>Dva Calculate Value<\/A> modelové nástroje jsou klíčové.<\/P>První vytváří cestu zip souboru v pracovním scratch prostředí, ale přetypovává ji na Složku:<\/P>Create Scratch Folder Zipfile Path<\/span><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/>
Modelbuilder making it all work<\/span><\/span><\/P>Zákazník se ptal, jak vytvořit webový nástroj pro napájení Web AppBuilder<\/STRONG> geoprocessing widgetu, musel fungovat určitým způsobem. Excel<\/STRONG> soubory bylo třeba nahrát a musela být vrácena zipped CSV<\/STRONG> data, ne jen jeden zipped CSV soubor na vstupní Excel soubor, ale více CSV souborů v každém zip souboru. Dobře.....žádná mapa v dohledu, přesně můj druh práce!<\/P>Poměrně rychle můžete vytvořit Spatial ETL nástroj, který aplikuje jakoukoli obchodní logiku potřebnou k převodu z Excel do CSV (mezi dvěma nejpopulárnějšími nespace dataset typy ve světě ETL mimochodem). Ale co jejich zabalení do zipu a vrácení zip souboru jako výstupu? <\/P>Technologie FME má některé paradigmatičtější rozdíly oproti ArcGIS. <\/STRONG>FME Workbench obvykle pracuje s tím, co svět Esri považuje za pracovní prostory - složky a databáze. Když konfigurujete ETL nástroj, zadáváte vstupní a výstupní datasety podle toho, ale pro prostředí ArcGIS geoprocessingu vše vypadá jako vstupní parametr. Jak dostat data ven pro další geoprocessing nebo jako výsledek v aplikaci jako Pro? Nejjednodušší způsob je použít ModelBuilder jako součást webového nástroje.<\/P>Pokud váš pracovní postup zapisuje do geodatabáze, vložte svůj ETL nástroj do modelu a přidejte
U mého příkladu jsem musel být trochu kreativnější. První výzva nebyla kolem typů parametrů, ale zabalení více CSV výstupů na vstup. Mnoho formátů v technologii FME podporuje
Excel to CSV With Feature Type Fanout<\/span><\/span><\/P> <\/P>A tady je moje výstupní "složka":<\/P>CSV Writer Folder Path With Zipfile Path<\/span><\/span><\/P> <\/P>Když se podíváte pozorně na pracovní prostor, uvidíte, že spouštím
První vytváří cestu zip souboru v pracovním scratch prostředí, ale přetypovává ji na Složku:<\/P>
Create Scratch Folder Zipfile Path<\/span><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/><\/>
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.