Mám železniční požadavky na:
- modelování tras podél linky jako jedné trasy na "kilometr", přičemž každý "kilometr" může být až, rovný nebo přesahující 1 000 metrů délky (ale v praxi se zdá, že nikdy nepřesahuje asi 1 500 metrů). Tyto nazývám KM trasy a modeluji jejich řetězce jako Linky.
- vytvoření výhybek, které mohou začínat v jedné KM trase a končit v jiné KM trase možná několik kilometrů dále.
Na obrázku níže vidíte konec 17KM trasy, celou 18KM trasu a začátek 19KM trasy. Poté jsem do třídy prvků Centerline nakreslil výhybkový pruh, který chci vytvořit od 500 m podél 17KM trasy až do 500 m podél 19KM trasy. To dělám pomocí metody konstrukce Split pro polyliny tak, aby vznikly průsečíky, které zanechávají konce, jež mohu vybrat a smazat.

Na dalším obrázku jsem právě připraven kliknout na Spustit pro vytvoření nové trasy na oříznuté nové Centerline:

To funguje dobře a vytvoří toto:

Nyní je obchodní pravidlo takové, že nová trasa (kterou jsem pojmenoval TEST_9999KM) musí být rozdělena do 3 KM tras:
- TEST_0017KM, která začíná na 500 m a pokračuje do 1 000 m podél TEST_9999KM
- TEST_0018KM, která začíná na 1 000 m a pokračuje do 2 000 m podél TEST_9999KM
- TEST_0019KM, která začíná na 2 000 m a pokračuje až do konce TEST_9999KM
Myslím, že bych to měl být schopen udělat pomocí funkce Reassign ve skupině Routes na kartě Location Referencing ribbon, takže zkusím nejdříve udělat TEST_0017KM (s datem účinnosti zítra):

Nicméně když kliknu na Další a Spustit, dostanu chybu "Reassign Route failed unexpectedly."
Proč tomu tak je?

Poznámka: pole pod chybou na posledním obrázku jsou některá, která jsem přidal do třídy prvků LRSNetwork po jejím vytvoření.