Ahoj, jsem GIS technik ve velké společnosti zabývající se vodárenskými službami a mám na starosti úpravy jejich zdrojů a provozů v GIS. Momentálně kreslím zákaznické servisní vedení od hlavních vodovodních řadů k zákaznickým bodům a zajímalo by mě, zda existuje způsob, jak automaticky přenést text z pole v nově vytvořeném servisním vedení přímo do zákaznického bodu. V podstatě, kdykoli vytvořím nové servisní vedení, automaticky se vygeneruje ID, ale potřebuji toto nové ID zkopírovat do pole v zákaznickém bodě pro ID servisního vedení. Možná je to trochu nereálné, ale existuje způsob, jak tento proces automatizovat pomocí skriptu v Arcade nebo Pythonu? <\/P>
Hledám tedy možnost, jak automaticky vyplnit pole servisního vedení v atributové tabulce zákaznického bodu poté, co přichytím polygon servisního vedení k danému zákaznickému bodu. Denně dělám stovky těchto kreseb, takže pokud bych mohl přeskočit kopírování, ušetřilo by mi to spoustu času a trochu by to pomohlo mé psychické pohodě. Děkuji!<\/P>