Plánuji pracovat s LiDAR datasetem pro západní část Severní Karolíny (momentálně pracuji jen na podmnožině, abych se naučil) k dokončení analýzy příbřežního lesa a snažím se to udělat ve velmi jemném rozlišení. Použití LiDARu k získání charakteristik vegetace je mi známé, ale problém s příbřežní vegetací je vědět, kde jsou skutečné břehy potoka. Všechny stávající datasety pro středovou linii potoka (polyline) a oblast potoka (polygony) jsou poměrně nepřesné, někdy až o 100 metrů mimo skutečné umístění potoka. To je pravděpodobně způsobeno antropogenními úpravami sítě, ale přesto tyto datasety nevytvářejí přesné hodnocení příbřežní vegetace. Takže se snažím použít data LiDAR z posledních let k určení, kde jsou břehy potoka. To je dost snadné v malém měřítku, ale jsem na mrtvém bodě při pokusu o to v krajinářském měřítku. Myslím, že řešením by mohlo být nějaké strojové učení, ale s tím nemám téměř žádné zkušenosti.<\/P>
Dosud jsem zkoušel použít DEM s jemným rozlišením k rekreaci sítě potoků, ale stále to má poměrně zjevné nepřesnosti a identifikuje pouze středovou linii potoka místo břehů. Jsem si vědom nástrojů jako River Bathymetry Tools, ale nenašel jsem nic, co by určovalo umístění břehů potoků v krajinářském měřítku. <\/P>
Nějaká rada? <\/P>