Ahoj všichni!
<\/P>
Můj učitel mi zadal individuální úkol. Představte si, že máte několik dataframe (databází). Každý z nich ukládá několik vrstev linií, které obsahují mnoho linií různé délky.<\/P>
Řekl mi, abych vyvinul nástroj v C#, který by v každém z těchto dataframe (řekněme, že máme tři dataframe) našel maximální linii podle délky (ve formě zprávy), a pak zobrazil minimální linii z těchto tří maximálních linií. To znamená, že se musím spolehnout na parametr SHAPE_Length v tabulce.<\/P>
Nevím, jak na to uspět. Mám několik otázek a byl bych velmi vděčný, kdybyste mi mohli pomoci!<\/P>
1. Mohu se připojit k databázi pomocí TextBox? Například něco jako:<\/P>
dbconnect.OpenWorkspace("" + TextBox1.ToString());<\/P>
Promiňte, opravdu v tom nejsem dobrý.<\/P>
2. S tímto kódem se mohu připojit pouze k jedné atributové tabulce s liniemi:<\/P>
IFeatureClass pFeatureClass = dbconnect.OpenFeatureClass("my_lines");<\/P>
<\/P>
Co když mám v databázi několik vrstev linií? A je potřeba přistoupit ke každé a mezi několika najít jednu maximální linii. Je škoda, že neexistuje OBECNÁ atributová tabulka, která by obsahovala data ze všech vrstev. Je možné obejít se bez tohoto řádku kódu? Existuje metoda, jak najít vrstvy linií v mé databázi?<\/P>
<\/P>
3. Jak najít maximální linii pomocí dotazu. Zkoušel jsem téměř všechno. Například:<\/P>
pQueryfilter.WhereClause = "SHAPE_Length" "=MAX";<\/P>
Ale nefunguje to
<\/P>
4. Výsledky mých dotazů z každého dataframe by měly být uloženy do proměnných. Pak jsou porovnány a nalezena je minimální linie mezi nimi. Jak to implementovat?<\/P>
Omlouvám se za velké množství otázek. Níže přikládám screenshot nástroje.<\/P>
<\/span><\/P> <\/P>