<\/HEAD>
Ahoj všichni,<\/SPAN><\/P><\/SPAN><\/P>Zajímalo by mě, jestli by někdo mohl potvrdit platnost mého přístupu.<\/SPAN> <\/SPAN><\/P><\/SPAN><\/P>Provádím předzpracování terénu pomocí surového DEM a třídy prvků pro známé potoky (které budu vkládat prostřednictvím reconditioning DEM). <\/SPAN><\/P><\/SPAN><\/P>Můj DEM raster má hodnoty (přibližně 0 metrů) pro místa odpovídající moři. Většina mých potoků (v mé třídě prvků potoků) "opouští" DEM, nicméně několik jednotlivých potoků končí v moři. Přemýšlel jsem o převodu polygonu moře na raster a jeho odstranění z mého surového DEM. Tímto způsobem si zajistím, že všechny potoky opustí raster (a nebudou po vypálení znovu zaplněny). Poté mohu na konec předzpracování terénu přidat "coastal" povodí, která přidají chybějící povodí nespojená s modelovanými potoky. <\/P><\/P>Toto mi dává větší smysl než považovat moře za "sink" (a v podstatě vytvářet strukturu sink pro moře). Má někdo nějaké komentáře k tomuto přístupu a zní to rozumně?<\/P><\/P>Moc děkuji za pomoc.<\/P><\/P>Alex.<\/P> <\/SPAN><\/P><\/BODY><\/HTML>