Ahoj,
Od doby, co byla vydána nejnovější aktualizace ARCGIS pro PowerBI během posledního měsíce, mě trápí řada chyb, které ji činí nepoužitelnou pro jakékoli praktické použití v reportování.
Pro informaci, momentálně používám PowerBI 2.97.921.0 64-bit (září 2021), také jsem vymazal své cache v nabídce možností>načítání dat, protože jsem viděl, že někdo jiný na fóru naznačil, že by to mohlo být řešení.
První problém a pravděpodobně nejvýznamnější je, že mapa zapomíná nastavení, která jste vybrali.
Toto se týká stránky typu umístění:

- pokud interaguji s filtry ve zprávě a měním PSČ zobrazená na mapě, shoda se přepne z přesné na nejbližší a někdy se dokonce změní z zobrazování hranic na body!
- pak mě obtěžuje toto varování, abych přesnost přepnul zpět na přesnou shodu!

Také ovlivňuje stránku symbologie
- opět filtrování pomocí filtru může způsobit, že barevný přechod se správně neaktualizuje (PSČ jsou stínována jako jiné i přes platnou hodnotu)
- barevná škála může být obrácena
- barevný přechod se může úplně resetovat zpět na výchozí oranžové barvy
- vybraná metoda může defaultně přejít na přirozené přerušení, i když jsem vybral rovnoměrné intervaly
- styl symbolu se může resetovat - pokud jej nastavím s černými poloprůhlednými okraji, může se vrátit zpět na bílé okraje s 100% neprůhledností
Nově přidaná funkce štítků se také může resetovat a zmizet při filtrování pomocí filtru.
Nástrojová nápověda nepřenáší formátování nastavené u měr v PowerBI (např. procenta jsou zobrazena jako desetinná čísla):

Měl bych také poznamenat, že obnovení PowerBI sešitu může způsobit výskyt všech výše uvedených problémů.
Je vůbec možné vrátit tuto aktualizaci zpět, nebo alespoň mít jinou větev arcgis map, kde by bylo možné použít starší verzi na PowerBI? Tato aktualizace činí mnoho našich klíčových reportů nepoužitelnými.
Budu rád za jakékoli informace o aktualizacích.
Mám připravený příklad PowerBI sešitu, ve kterém jsem dokázal výše uvedené problémy reprodukovat - rád jej sdílím, ale fórum mi neumožňuje nahrávat powerbi soubory do příspěvků.
Opět jsem ochoten jej poslat e-mailem, pokud by jej potřeboval nějaký podpora zástupce.