@MelindaMorang,
Dobré ráno a šťastný pátek. Mám velmi velký regionální soubor GTFS, který jsem získal přímo od Washington Metropolitan Area Transit Authority (WMATA). Je to stejný soubor GTFS, který pohání jejich online plánovač cest. Kombinuje všechny regionální dopravní agentury do jednoho velkého souboru GTFS.
Snažím se vytvořit mapu pokrytí dopravy pro Montgomery County v Marylandu pomocí nástroje better bus buffers. Toto je ve skutečnosti velmi důležitá analýza, protože je součástí našich monitorovacích aktivit dopravy. Po 3,5 dnech zpracování nástroj "Preprocess Buffers" skončil s chybou "Invalid Topology" (viz níže). Může to být problém způsobený tím, že jsem proces spustil v mapě se souřadnicovým systémem Maryland State Plane, ale umístění stanic GTFS jsou reprezentována v Lat/Long? Může to být funkce stanice umístěné mimo rozsah mé sítě (stáhl jsem a zpracoval data OSM pro celou oblast Washington/Baltimore DC, takže většina stanic by měla být pokryta)? Potřebuji pouze informace o dopravě uvnitř Montgomery County, takže jsem přemýšlel o způsobech, jak oříznout soubor GTFS tak, aby obsahoval pouze zastávky v Montgomery County. Máte nějaké rady k této možné strategii? Děkuji za vaši pomoc.
Krok 1 - Předzpracování bufferů
=====================
Parametry
Výstupní adresář C:\Users\Russell.Provost\OneDrive - The Maryland-National Capital Park and Planning Commission\Data\2020MAR\Transit\GTFSForBetterBusBuffers
Název výstupní geodatabáze (vytvořen při spuštění nástroje) BetterBussBuffers
SQL databáze předzpracovaných dat GTFS C:\Users\Russell.Provost\OneDrive - The Maryland-National Capital Park and Planning Commission\Data\2020MAR\Transit\GTFSForBetterBusBuffers\BetterBusBuffers.sql
Síťový dataset C:\Users\Russell.Provost\OneDrive - The Maryland-National Capital Park and Planning Commission\Data\2020MAR\Transit\GTFSForBetterBusBuffers\Network.gdb\Network\TransitNetwork_ND
Impedanční atribut (Vyberte jeden vhodný pro chodce.) Délka (jednotky: míle)
Velikost bufferu (ve stejných jednotkách jako impedanční atribut) 0.25
Omezení sítě (Vyberte vhodná pro chodce.)
Oříznutí polygonu (v metrech) (Zadejte -1 pro žádné oříznutí.) 20
=====================
Zprávy
Čas zahájení: čtvrtek 20. května 2021 16:54:59
Vytváření třídy prvků zastávek GTFS...
Vytváření servisních oblastí kolem zastávek...
(Tento krok bude trvat nějakou dobu u velkých sítí.)
Přeformátování polygonů pro další analýzu...
(Tento krok bude trvat nějakou dobu u velkých sítí.)
Chyba při postprocesingu polygonů
Nepodařilo se vytvořit polygony BetterBusBuffers.
Traceback (nejnovější volání naposledy):
Soubor "<string>", řádek 484, v execute
Soubor "C:\Users\Russell.Provost\OneDrive - The Maryland-National Capital Park and Planning Commission\Data\2020MAR\Transit\Tools\BetterBusBuffers_0.14.0.0\BBB_Polygons_Step1.py", řádek 133, v runTool
arcpy.management.FeatureToPolygon(polygons, FlatPolys, clusTol, "", dummypoints)
Soubor "C:\Program Files\ArcGIS\Pro\Resources\ArcPy\arcpy\management.py", řádek 4057, v FeatureToPolygon
vyvolat e
Soubor "C:\Program Files\ArcGIS\Pro\Resources\ArcPy\arcpy\management.py", řádek 4054, v FeatureToPolygon
retval = convertArcObjectToPythonObject(gp.FeatureToPolygon_management(*gp_fixargs((in_features, out_feature_class, cluster_tolerance, attributes, label_features), True)))
Soubor "C:\Program Files\ArcGIS\Pro\Resources\ArcPy\arcpy\geoprocessing\_base.py", řádek 512, v <lambda>
return lambda *args: val(*gp_fixargs(args, True))
arcgisscripting.ExecuteError: CHYBA 160196: Neplatná topologie
Nepodařilo se provést (FeatureToPolygon).
Nepodařilo se provést (BBBPolygons_PreprocessBuffers).
Selhalo v pondělí 24. května 2021 07:47:48 (uplynulý čas: 86 hodin 52 minut 47 sekund)