<\/HEAD>
Ahoj všichni,<\/P>
<\/P>
Nedávno jsem převzal práci, která zahrnuje přetvarování velkého množství polygonů, které představují plánovací žádosti. Polygony jsou často založeny na rozsahu nemovitostí a byly kresleny různými lidmi během několika let s různou mírou přesnosti, často s chybějícími nebo přidanými vrcholy oproti vektorové základní mapě, na které jsou založeny.<\/P>
<\/P>
Potřebuji tyto polygony přetvarovat tak, aby dokonale odpovídaly geometrii vektorové základní mapy a mezi nimi nebyly mezery ani překryvy. Často je na sobě umístěno více polygonů a dosud to byl únavný proces jejich jednotlivého vybírání a přidávání či odebírání vrcholů, aby odpovídaly geometrii pod nimi.<\/P>
<\/P>
Jsem poněkud začínající uživatel ArcGIS a zajímalo by mě, zda existuje efektivnější způsob, jak tento proces provést. V některých případech funguje překreslování hranic, ale často, protože je na sobě umístěno několik polygonů s jen mírně odlišnými tvary, mám potíže s přesným sledováním základní mapy pod nimi bez toho, aby nástroj pro sledování zachytil další vrcholy, které nechci zahrnout, nebo abych nezabloudil mimo základní vrstvu, se kterou chci, aby mé polygony souhlasily.<\/P>
<\/P>
Pokud by někdo měl nějakou radu, jak lépe tuto úlohu provést, byl bych velmi vděčný.<\/P>
<\/P>
mnohokrát děkuji.<\/P><\/BODY><\/HTML>