Ahoj,
Pracuji na nástroji, který vytahuje dotaz z MS Access a transformuje ho do Portal Feature Service. Fungovalo to týden, ale teď už to nefunguje. Je tu jeden konkrétní problém...
Existuje 20 polí, která obsahují jednoduchou hodnotu 1 nebo 0 v databázi Access. Když exportuji do CSV, všechna data v těchto polích jsou pro každý záznam buď 1 nebo 0. Můj Portal Feature Service je připraven na tyto hodnoty v každém z těchto celočíselných polí s doménou (1=True, 0=False). Když jsem poprvé vytvořil svůj Workbench Tool, fungovalo to. Měl jsem Access Reader, VertexCreator, CoordinateSystemSetter, Reprojector a Portal Feature Service Writer.
Nyní z nějakého důvodu se všechny mé hodnoty 1 zapisují jako -1 (minus jedna). Nemám tušení proč. Když se podívám na tabulku, vidím teď "No" nebo "-1". Hodnota 0 (nula) vychází správně, ale hodnota 1 se mění na -1.
Rozebíral jsem tento nástroj, stavěl nové, ale bez úspěchu.
Zjistil jsem, že typ pole všech těchto 1/0 polí vycházejících z MS Access Reader je definován jako "[yesno]". Při kontrole dat čtečky a každého z Transformerů vidím hodnoty "Yes" a "No" pro každé pole. Vzhledem k tomu, že 0 evidentně správně vstupuje do mého Feature Service, myslel jsem si, že bych mohl otevřít writer a v zadání hodnoty pro každé z těchto polí použít Arithmetic Editor a napsat [fieldname]*-1. Hej, 0*-1=0 (žádná změna) a -1*-1=1 (hurá, kladná jedna). ALE bohužel mi to řeklo, že mám chybu ve výpočtu řetězce - nelze počítat "No"*-1. Takže - jak je "No" převedeno na 0 a "Yes" na -1? (Teď jsem opravdu zmatený...)
Takže jsem našel AttributeValueMapper a v jednom poli namapoval "Yes" na 1 a "No" na 0. Spustil jsem nástroj a fungovalo to.
No - teď musím vytvořit AttributeValueMapper pro dalších 19 polí????
EDIT - Zpátky v kanceláři se snažím propojit několik AttributeValueMapperů dohromady a zjistil jsem, že nemohu nakonfigurovat nově změněnou hodnotu tak, aby mapovala na původní pole v dalším AttributeValueMapperu. Nelze připojit pole "_looked_up" ke správnému poli v dalším.
červená představuje pole, které chci předat z prvního AttributeValueMapperu do dalšího.
Mohu prostě použít stejné jméno pole v Destination Attribute k jejich propojení?

Toto se mi nezdá správné.
Co mi uniká?
Díky,
--Adam