Dobrý den, jsem GIS manažer na univerzitě.<\/P>
Vždy jsme studentům, kteří chtěli stáhnout software ESRI, poskytovali kód EVA. S přechodem na Pro jsem zajistil, že všichni naši studenti mají Pro povolený na svých účtech pojmenovaných uživatelů, povolil jsem vytváření účtů přes SSO a automaticky povolil přístup ESRI. Při mé žádosti o sadu kódů EVA letos jsem se dozvěděl, že je to poslední rok, kdy ESRI tyto kódy vydává. Zdá se tedy, že budu muset v budoucnu nasměrovat studenty na MyESRI, aby si software stáhli, pokud ho chtějí.<\/P>
Nicméně si myslím, že povolení přístupu ESRI není úplně správné. Se svým "studentským" účtem se mohu dostat do AGO, mohu se dostat na školení ESRI, ale nezdá se, že by MyESRI bylo propojeno. Pokud není propojeno, musím studentům vysvětlovat, jak požádat o oprávnění, schvalovat tato oprávnění a opravdu bych raději, aby to bylo vše automatizované. <\/P>
Pak s tím souvisí i to, že MyESRI má vlastní sadu oprávnění a nechci, aby studentům umožňovalo cokoli s licencováním, nákupy nebo čímkoli jiným než stahováním softwaru.<\/P>