Ahoj všichni,
Snažím se rozjet používání ETL procesů. Byl jsem ohromen některými nedávnými videi, která jsem viděl, a chtěl jsem věnovat čas tomu, abych se naučil více. Našel jsem dva Esri kurzy o ETL a okamžitě jsem si všiml, že oba byly pro předchozí verze ArcGIS Desktop. Chtěl jsem se to naučit v Pro, takže jsem pokračoval v Pro. První kurz nebyl špatný. Našel jsem jen pár rozdílů, ale prošel jsem jím bez problémů. Druhý kurz už ne: Řízení překladů dat pomocí procesů Extract, Transform a Load | Esri Training Web Course
(Používám ArcGIS Pro 2.6.3 a FME 2020.0.1.0 (20200407 - Build 20218 - WIN64)
První problém, na který narazím, je při přidávání Writeru. V sekci Format mi bylo řečeno použít tento konkrétní formát:
format
Jediné dostupné formáty Geodatabase jsou následující:

Myslím, že správná volba by byla ta poslední. Nejsem si jistý, ale docela si tím jistý jsem.
Další část problému přichází v jiné části tohoto školení:

Když hledám parametr Drop Table First, nemohu ho najít v Geodatabase Writeru, který jsem vytvořil v Pro's FME:

Když otevřu Esri předpřipravený ETL nástroj, který by měl zrcadlit výsledek mých snah na konci části školení - a podívám se tam na parametry, vidím toto:

Takže - dokončený příklad po cvičení Esri Training byl pravděpodobně vytvořen v Desktop 10.5. - já používám Pro.
Vidím jen rozdíl ve verzích a nastavení je přímo přede mnou, ale nevím, jak interpretovat rozdíly mezi nimi - NEBO jsem úplně ztracený?