Wayback imagery je digitální archiv základní mapy World Imagery s více než 80 různými verzemi snímků pořízených za posledních 5 let.
Aplikace World Imagery Wayback app vám umožňuje prohlížet změny ve vaší oblasti zájmu a vytvářet mapu s vybranými verzemi. Swipe mode je nově přidaná funkce, která usnadňuje porovnávání vybraných snímků a posouvá ji ještě výše na mém seznamu oblíbených aplikací Living Atlas.<\/SPAN><\/P>
Jedna z věcí, která se mi opravdu líbí, je, že můžete v režimu swipe kliknout na sdílet (nebo zkopírovat URL) a získat odkaz, který zachytí vybrané snímky a lokaci. To velmi usnadňuje sledování změn v čase a sdílení s ostatními. Tady jsou dva příklady:<\/SPAN>
Zobrazit změny v čase v Las Vegas, Nevada
Zobrazit změny v čase na Beijing Daxing International Airport
Tady je článek mého kolegy @RobertWaterman oznamující novou funkci a povzbuzující vás k Do the Wayback swipe.<\/P>
Další skvělou funkcí je možnost vybrat si snímky, které chcete, a přímo z aplikace vytvořit mapu. Použil jsem to k řešení problémů, o kterých mi napsalo několik uživatelů. Jeden byl na venkově v Kanadě, kde aktualizace snímků přinesla do jejich oblasti mraky. Další byl na severovýchodě USA, kde aktualizace snímků ukazovala sníh na zemi, což nechtěli. <\/SPAN>
S pomocí Wayback bylo snadné vrátit se k předchozí verzi a získat požadované snímky. Pracovní postup je popsán v Use World Imagery Wayback to create a custom basemap.<\/SPAN>