Onscreen widget Slot not released from remove

187
3
Jump to solution
08-03-2020 01:04 AM
VictorTey
Esri Contributor

Hi, I have a widget that appear onscreen. However what I have noticed is that

when I remove the widget, the slot isn't returned, see image below. Note the 1 is missing.

My manifest file is as follow. I feel like i might be doing something wrong. I have refresh the app after saving and it is still not showing the 1. If i add any inpanel widget to Slot 1, it doesn't appear at all.

"properties": {   
    "inPanel"false,
    "hasUIFile"true,
    "supportMultiInstance"false,
    "closeable"false,
    "hasSettingPage"false,
    "hasSettingUIFile" : false,
    "hasConfig" : true,
    "position": {
        "left"170,
        "bottom"25
     }    
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

I have heard of this one other time and they said the same that they did not edit the config.json. It may be a bug. The fix is to manually edit the config.json though. Look in your apps config.json for the placeholderIndex of 1 and if it does not exist then add it.

View solution in original post

0 Kudos
3 Replies
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Victor,

  This is normally a result of making some manual edits to the apps config.json file. Here is a snippet of a standard config.json:

....
      {
        "position": {
          "left": 55,
          "top": 45,
          "relativeTo": "map"
        },
        "placeholderIndex": 1,
        "id": "_5",
        "name": "FLHover",
        "version": "2.12",
        "closeable": true,
        "uri": "widgets/FLHover/Widget",
        "config": "configs/FLHover/config__5.json",
        "openAtStart": true
      },
      {
        "position": {
          "left": 105,
          "top": 45,
          "relativeTo": "map"
        },
        "placeholderIndex": 1,
        "id": "_6",
        "name": "myWidget",
        "version": "2.16",
        "closeable": true,
        "uri": "widgets/myWidget/Widget",
        "IsController": false
      },
....

Notice placeholderIndex 1 has a position of left 55 and top 45.

0 Kudos
VictorTey
Esri Contributor

Hi Robert Scheitlin, GISP‌ I am using the Enterprise Portal build in web appbuilder and I did not manually edit the app config.json file. Any other suggestion? Would this be a bug. 

Enterprise 10.7.1

0 Kudos
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

I have heard of this one other time and they said the same that they did not edit the config.json. It may be a bug. The fix is to manually edit the config.json though. Look in your apps config.json for the placeholderIndex of 1 and if it does not exist then add it.

0 Kudos