ArcMAP Intersect tool not showing all intersecting line points

567
5
11-16-2017 05:09 AM
Highlighted
New Contributor

I have a centerline shapefile and have extracted a lane way feature class from it as I am attempting to show all intersections where these lane ways cross with public roads.

I utilized the intersect tool, set output to "point", JOIN attributes to ALL and ran the tool. I noticed that not all points were showing, reran Intersect with JOIN attributes as: ONLY_FID, NO_FID and have the same results.

I have provided an image to show my issue, any advice would be appreciated. 

Reply
0 Kudos
5 Replies
Highlighted
Honored Contributor

Could you zoom in further to see if there is a gap between the lines where there is no point generated?

Highlighted
New Contributor

I did, the lines all connect. Apologies, should have mentioned that. In addition, there are points where there is no intersection however, a point is created. 

Reply
0 Kudos
Highlighted
Honored Contributor

Chris,

Would it be possible to share a copy of the shapefiles with us to check?

Reply
0 Kudos
Highlighted
New Contributor

Unfortunately no, as I am working for a municipality and cannot share the data. Is there some form of investigation I can do for you to provide you more information?

Reply
0 Kudos
Highlighted
Honored Contributor

Something you could try before running Intersect.

1. Export both the shapefiles to File Geodatabase Feature Classes.

2. Check Geometry / Repair Geometry for both the line Feature class