Select to view content in your preferred language

DTM - otázky, dotazy nejen k DTM Connect, ale i obecně k DTM

357
6
06-27-2024 01:24 AM
JaroslavŠkrobák
New Contributor III

Kam zařadit VO nebo jiný prvek? Jak vyplnit nějaký atribut? Kde hledáte informace a jak posuzujete, kam který prvek vložit? Jaké máte dotazy k DTM a spíš k té datové, technické stránce, abychom byli schopni vše dobře do DMVS odesílat..... 

Snad se tu budou scházet dotazy a budou i ti, kdo na ně bude vědět odpovídat.

0 Kudos
6 Replies
JaroslavŠkrobák
New Contributor III

Jak poustupujete, kde vyhledáváte to, kam zařadit nějaký objekt? Sloup veřejného osvětlení? Jak byste postupovali? Našli si v pdf vyhlášku 140/2024 a tam listovali, listovali než byste to našli?

Nebo https://app.iprpraha.cz/apl/app/slovnik-dtm/? Nebo https://dtmwiki.kr-zlinsky.cz/start? Nebo jinde?

0 Kudos
KateřinaUhlířová
New Contributor II

Dobrý den, ano, používám vámi vyjmenované zdroje a dále, pokud není něco jasné, tak se to řeší zde: https://hosting.qcom.cz/dtm/info.php . Pokud nenajdete informace v katalogu požadavků a chcete vznést vlastní požadavek, musíte se zaregistrovat.

LukasHampl1
New Contributor II

Sloupy VO dávám do třídy podpěrné zařízení. Zemní architektonická svítidla dám jak píšou na wiki (Zařízení staveb technické infrastruktury / Povrchový znak TI / Typ povrchového znaku TI: „zařízení elektrické sítě“ / Popis objektu: „lampa“). Do povrchových znaků TI dávám také šoupata a hydranty (Typ povrchového znaku TI: „objekt vodovodní sítě“ / Popis objektu: „šoupě“). Vpusti jsou v Zařízení dopravních staveb/objekt odvodnění stavby. Objekty uvnitř staveb/budov jako výměník, trafačka se neevidují. Fotovoltaiky v DTM se evidují pouze jako výrobny elektřiny s instalovaným výkonem nad 50 kW. Rozvody vody pro závlahy trávníků, parků či sportovišť doporučujeme vést v DTM jako objekt: „trasa vodovodní sítě“ s vlastností „typ média vodovodní sítě“: „voda užitková“. Do popisu objektu lze pak doplnit, že se jedná o závlahu trávníků, parků či sportovišť. 

JaroslavŠkrobák
New Contributor III

Kdo už má úspěšně vloženo do ostrých dat, komu už se podařilo, třeba jen něco???

0 Kudos
LukasHampl1
New Contributor II

Ahoj, jakou dáváte třídu přesnosti když je způsob pořízení TI vyhledáno nebo geodeticky po záhozu? Já si myslím že by to měla být třída 3, protože geodet to vlastní měření provádí ve třetí třídě přesnosti i když průběh trasy mu ukazuje stavbyvedoucí na terénu.

0 Kudos
Mildadvo
New Contributor

Ahoj, u zaměření po záhozu dáváme v poloze třídu přesnosti 3, ve výšce pak 9.

0 Kudos