Select to view content in your preferred language

Možnosti sdílení a stahování v ArcGIS Pro

550
0
04-12-2023 04:45 AM
Labels (2)
CyrilDynka_Mrva
Esri Contributor
0 0 550

V nastavení ArcGIS Pro v části Sdílet a stáhnout je definovaná složka Přenos, do které se ukládají dočasné soubory pro publikaci obsahu do ArcGIS Online nebo ArcGIS Enterprise. Pokud například sdílíte balíčky nebo vrstvy, ukládají se zde všechna data potřebná pro jejich publikaci. Jakmile je proces publikace úspěšně dokončen, dojde k odstranění dočasných dat.

 

CyrilDynka_Mrva_0-1681298527938.png

 

Pokud se však v průběhu publikace vyskytne nějaký problém, dočasné soubory se nemusí automaticky odstranit. Do složky s dočasnými soubory se uloží soubor SharingJobLog.log, který je důležitý pro následné pátrání po příčině potíží. Přehled o stavu uskutečněných úloh naleznete v části Stav Úlohy na kartě Sdílet.

 

CyrilDynka_Mrva_1-1681298561103.png

 

Pokud již dále nepotřebujete tyto soubory uchovávat, je možné odstranit tyto úlohy z fronty úloh, čímž dojde k odstranění souvisejících složek ve složce Přenos. Složky lze také odstranit ručně v průzkumníku Windows. Tím nedojde k odstranění položky z fronty úloh, ale data již nezabírají místo na disku.

Pokud zpracováváte a publikujete obsah náročný na objem dat a nedostačuje vám pro tyto úlohy místo na systémovém disku, lze umístění složky změnit. Složka je ve výchozím nastavení umístěna v C:\Users\<uživatel>\AppData\Local\ESRI\ArcGISPro\Staging\SharingProcesses

V případě, že máte v nastavení Sdílet a stáhnout pole šedivá s ikonou visacího zámku, je třeba se obrátit s žádostí o změnu na administrátora IT, který má na starosti distribuci ArcGIS Pro ve vaší organizaci (viz dokumentace ArcGIS Pro - Manage application settings).

CyrilDynka_Mrva_2-1681298589137.png