Aktualizace URL adresy vrstev webové mapy, přechod z HTTP na HTTPS.

126
0
05-17-2022 06:15 AM
Labels (2)
DavidNovak
Esri Contributor
0 0 126

V nastavení webové mapy máme i dva důležité nástroje. Jedním z nich je tlačítko pro změnu URL odkazů použitých vrstev z HTTP na HTTPS. Další možností je aktualizace odkazů služeb ArcGIS Serveru. Můžeme tedy například v existující webové mapě změnit URL služeb z testovacího ArcGIS Serveru na produkční server.

Oba tyto nástroje jsou dostupné v informacích o webové mapě na záložce Nastavení ve spodní části pojmenované Nastavení vrstvy.

01.png

 

První volba, Aktualizovat vrstvy na HTTPS, nám zajistí, že adresy všech použitých vrstev budou odkazovány pomocí HTTPS. Pokud je tedy vrstva zadána jako HTTP, dojde k přepsání adresy na HTTPS. Po stisknutí tlačítka Aktualizovat vrstvy na HTTPS stránka požaduje ještě jedno potvrzení, že chceme tuto změnu provést.

02.png

 

Druhá volba, Aktualizovat odkazy, nám umožňuje aktualizovat odkazy u vrstev, které jsou do webové mapy přidány z ArcGIS Serveru.

03.png

 

V první části nabídky Aktualizovat odkazy na stránky ArcGIS Server je výpis adres použitých ArcGIS Serverů a také okno, ve kterém je možné tuto adresu nahradit jinou adresou. Po vybrání adresy ArcGIS Serveru se ve spodní, druhé části zobrazí seznam použitých vrstev na vybraném serveru. Tlačítkem Nahradit pak dojde k nahrazení novým odkazem.