WebApp Builder (Dev) - Error when creating a new controller widgets

547
2
06-28-2018 04:06 PM
RachelAlbritton
Occasional Contributor III

I'm currently going through the documentation to create a new theme/new controller widget. When I get to step 4 to reload the app, I get a 404 error saying the manifest.json file for the widget does not exist, but it does exist. 

init.js:141 GET https://fm00016.ad.utah.edu:3344/webappbuilder/apps/3/themes/RachelSidebarTheme/widgets/SidebarController/manifest.json?wab_dv=2.8 404 (Not Found)

This is the widgets/SidebarController/manifest.json

{
  "name": "SidebarController",
  "platform": "HTML",
  "version": "2.8",
  "wabVersion": "2.8",
  "author": "Esri R&D Center Beijing",
  "description": "This is the widget used in developer guide",
  "copyright": "",
  "license": "http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0",
  "properties": {
    "inPanel": false,
    "isController": true,
    "isThemeWidget": true
  },
  "featureActions": [{
    "name": "ShowVertex",
    "uri": "ShowVertexFeatureAction"
  }]
}

Here is my config.json in the layouts folder:

{
  "widgetOnScreen": {
    "panel": {
      "uri": "themes/RachelSidebarTheme/panels/SimpleBorderPanel/Panel"
    },
    "widgets": [{
        "uri": "themes/RachelSidebarTheme/widgets/SidebarController/Widget",
        "position": {
          "left": 0,
          "top": 0,
          "bottom": 0,
          "width": 50,
          "relativeTo": "browser"
        }
    },{
      "uri": "widgets/Scalebar/Widget",
      "position": {
        "left": 7,
        "bottom": 30
      },
      "version": "2.8"
    }, {
      "uri": "widgets/HomeButton/Widget",
      "position": {
        "left": 7,
        "top": 75
      },
      "version": "2.8"
    }, {
      "uri": "widgets/Coordinate/Widget",
      "position": {
        "left": 7,
        "bottom": 10
      },
      "version": "2.8"
    }, {
      "uri": "widgets/BasemapGallery/Widget",
      "position": {
        "left": 45,
        "top": 5,
        "width": 430,
        "height": 410
      },
      "version": "2.8"
    }, {
      "position": {
        "left": 95,
        "top": 5,
        "width": 400,
        "height": 410
      }
    }, {
      "uri": "widgets/ZoomSlider/Widget",
      "visible": true,
      "position": {
        "top": 5,
        "left": 7
      },
      "version": "2.8"
    }]
  },

  "map": {
    "position": {
      "left": 0,
      "top": 0,
      "right": 0,
      "bottom": 0
    }
  }
}

 and in the nls/string.js files in both the theme and the widgets folders I changed

"_themeLabel": to "RachelSidebarTheme"

Here's a scren shot of my folder structure. The theme was copied from Demo and the widgets/SidebarController was copied from the samplewidgets demo folder.

Have I overlooked something?

0 Kudos
2 Replies
BradWilson1
New Contributor II

Hello I am working through the same problem (version 2.11) what I am noticing is that app builder is making requests for directories that I have previously removed. I created a test layout and had problems so I overwrote the default layout from the directions. Web appbuilder is still trying to load the config.json from that test layout directory even though it no longer exists. Will update when solution is found.

0 Kudos
LisaTunnell
Occasional Contributor II

Did anyone find an answer to this? I am having the same problem. I found a blog about the 'cachebust", but in my case I am not getting extra characters before the manifest name. It is just saying that the file doesn't exist when it does!

0 Kudos