Web map loaded on SSL but insecure HTTP request made by JS SDK to ArcGIS Server which is blocked by the browser

2450
2
Jump to solution
05-04-2016 07:15 PM
deleted-user-NnRwwd8ols89
New Contributor

First of all, I have a HTTPS configured instance of ArcGIS Server running. Confirmed to be working by visiting the HTTPS endpoints in the browser without fail. My problem lies in the loading of a web map that I've built using ArcGIS Web AppBuilder and exported to disk. I've placed the exported web map on my IIS server which has SSL enabled as well. The web map loads fine through IIS and I reach the page with a secure SSL connection. However, after the page loads and after I log in to my AGOL account, the JS SDK attemps to retrieve my ArcGIS Server info at an HTTP endpoint http://my.server.name:6080/arcgis/rest/info?f=json instead of the HTTPS endpoint (which works by the way) https://my.server.name:6443/arcgis/rest/info?f=json.

Shouldn't the JS SDK be auto-sensing and use the correct endpoint? If I load the web map page using HTTP then everything works because I don't have any mixed content. Right now, I have no map layers retrieved from ArcGIS Server because my web maps loads on HTTPS and the browser blocks the HTTP request to ArcGIS Server for the server info (and subsequently, the map layers don't load).

Tags (3)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Ben,

  When you configured the WAB App on your development machine inside Web AppBuilder was it using http or https? When you initially setup WAB it asks for the portal url and if you use http or https there that determines which protocol WAB will use for all communication in every app.

View solution in original post

2 Replies
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Ben,

  When you configured the WAB App on your development machine inside Web AppBuilder was it using http or https? When you initially setup WAB it asks for the portal url and if you use http or https there that determines which protocol WAB will use for all communication in every app.

deleted-user-NnRwwd8ols89
New Contributor

Ahh -- got it!

Also, I think you have to ensure that when you add your map services to AGOL that you use the correct protocol. I had accidentally used the HTTP endpoint.

Thanks Robert.

0 Kudos