web app builder not working in local host

2798
18
Jump to solution
02-07-2019 05:54 AM
khaniqbal
New Contributor

i make a application with web app builder 2.11 (developer edition).when i run bat file its working but when i download  & deploy in localhost its give a error in browser (ERR_CONNECTION_REFUSED).first time i am using WAB,i am using win7.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Khan,

  Open the apps config.json in the main folder in a text editor and change the "portalUrl": to a http url instead of https.

Also add the woff and woff2 mime types to your web server.

https://manage.accuwebhosting.com/knowledgebase/2443/How-to-set-MIME-types-for-web-fonts-in-IIS.html 

View solution in original post

18 Replies
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Khan,

   When you run your WAB app in WAB Dev it uses NodeJS for a web server. When you deploy the app to your machine you need to be sure you have a web server installed. In your case you need to be sure IIS is installed on your Windows 7 machine and you are deploying the app to your IIS inetpub\wwwroot folder.

khaniqbal
New Contributor

Robert, IIS is installed & i deployed my app to inetpub\wwwroot folder.. but i not install Node.js in my machine. 

0 Kudos
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Khan,

   NodeJS is packaged with WAB Dev, you do not have to do anything on your own for that. So you say IIS is installed on your machine so when you go to http://localhost you get an image like this?

khaniqbal
New Contributor

IIS is working properly , my other apps working but WAB downloaded  file from  my app not working , i test it another machine only blue  loading page display & map not showing. Don't  know why? I just copy downloaded extracted files to wwwroot folder. I am on trial licence.

0 Kudos
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Khan,

   What is the url you are trying to use to browse to your app?

What is the exact file directory path to your apps folder (i.e. c:\inetpub\wwroot\xyz)?

0 Kudos
khaniqbal
New Contributor

I using url to browse application is (http://localhost/test/index.html )& my file directory path is c:\inetpub\wwroot\test

0 Kudos
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Khan,

  When you open the test folder in windows explorer do you see the index.html file or is it under another folder?

0 Kudos
khaniqbal
New Contributor

Yes i see index.html file in current folder, also i add custom loadscreen so i see my loadscreen on localhost , but loadscreen is stuck. When i use inspect element in chrome i have 8 errors . Some of 404 errors & some of 403 errors.

0 Kudos
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

OK, so it is getting to the app it is just not loading completely. That is helpful. Can you share a screenshot of the browsers console errors?

0 Kudos