Apps not showing in WebApp Builder Developer

596
3
01-09-2019 08:39 AM
Highlighted
Occasional Contributor II

Hi

I was working on an app today and it it wouldn't save. I exited WAB Dev (inc node.js) and restarted it, but it came up with the following error:

body-parser deprecated undefined extended: provide extended option server.js:204
:22
Server listening tcp connection on port 3344 in development mode
[2019-01-09T16:19:50.753] [INFO] repo - Read repository items: xxx
builder-2.10\WebAppBuilderForArcGIS\client\stemapp\widgets
Server listening http connection on port 3345 in development mode
Server listening https connection on port 3346 in development mode
Unhandled rejection Error: EPERM: operation not permitted, open 'xxx\arcgis-web-a
ppbuilder-2.10\WebAppBuilderForArcGIS\server\db\apps'

[2019-01-09T16:20:02.520] [INFO] repo - Read repository items: xxx\arcgis-web-app
builder-2.10\WebAppBuilderForArcGIS\client\stemapp\themes
[2019-01-09T16:20:03.766] [INFO] repo - Read repository items: xxx\arcgis-web-app
builder-2.10\WebAppBuilderForArcGIS\client\stemapp3d\widgets
express deprecated req.param(name): Use req.params, req.body, or req.query inste
ad rest\signininfo.js:1:1311
[2019-01-09T16:20:05.489] [INFO] repo - Read repository items: xxx\arcgis-web-app
builder-2.10\WebAppBuilderForArcGIS\client\stemapp3d\themes
express deprecated req.param(name): Use req.params, req.body, or req.query inste
ad rest\signininfo.js:1:1461
express deprecated req.param(name): Use req.params, req.body, or req.query inste
ad rest\signininfo.js:1:1484
express deprecated req.param(name): Use req.params, req.body, or req.query inste
ad rest\signininfo.js:1:1533
express deprecated req.param(name): Use req.params, req.body, or req.query inste
ad rest\signininfo.js:1:1576
express deprecated req.param(name): Use req.params, req.body, or req.query inste
ad rest\signininfo.js:1:1618
express deprecated req.param(name): Use req.params, req.body, or req.query inste
ad rest\signininfo.js:1:1658
.............Repository items refreshed..............
[2019-01-09T16:20:11.346] [ERROR] app - getAppList failed!
[2019-01-09T16:20:11.349] [ERROR] app - getAppList failed!
[2019-01-09T16:22:51.733] [ERROR] app - getAppList failed!
[2019-01-09T16:22:51.737] [ERROR] app - getAppList failed!

Does anyone have any idea how to resolve this?

Thank you

Reply
0 Kudos
3 Replies
Highlighted
MVP Esteemed Contributor

Mark,

  Sounds like your apps database got corrupted. This is bad and there is no easy way to restore it. There is a manual way to restore it though.

  1. Download WAB Dev again (same version) and extract it to a folder with a different name. I.e. I use C:/web-appbuilder-2.10 so this time call it C:/web-appbuilder-2.10_2 or something. DO NOT overwrite your old folder.
  2. Next register the WAB Dev and create a new app and give it some generic name and save. Now copy the app(s) from the old WAB dev server folder into the new one. You will have to create a new app in the new WAB dev for each app you are attempting to recover. I.e. C:\web-appbuilder-2.10\server\apps\2 copy the contents of this folder into the C:\web-appbuilder-2.10_2\server\apps\2 folder.
Reply
0 Kudos
Highlighted
Occasional Contributor II

Thanks Robert

Luckily we had a full backup in the end so could reinstate the files. No idea how this  got corrupted though.

Reply
0 Kudos
Highlighted
New Contributor III

I've had the same issue after killing a node.js task and restarting WAB's startup.bat, rebooting the server did the job and my apps were back

Reply
0 Kudos