Uploading Multiple Files is not Working When Survey123 Form is Opened in Browser

2115
5
11-29-2020 03:20 AM
majdi_turkman
New Contributor II

Hello,

I've created a Survey123 form using the ArcGIS Survey123 Connect. One section of the form should enable users to upload multiple files. I've used to file question type with multiline appearance.

connect.png

If I open the form using the mobile app, everything seems to be working fine.

IMG_4765.PNG.jpg

But when I use the web browser option, I can upload a single file only.

webform.png

 

This survey is published to ArcGIS Enterprise 10.8.1

Appreciate any help or directions in this regards!

Thanks,

Majdi

0 Kudos
5 Replies
BrettStokes
Esri Contributor

Hi Majdi,

What version of Connect are you using to publish your survey? By default, version locking is enabled for your surveys. This means that surveys are rendered using same version of the web app as was used to publish the survey in the first place. Eg a survey published in Connect 3.9 will be rendered using the 3.9 version of the web app.

The file question type supports the 'multiline' appearance from 3.10 onwards. If you're using an older version of Connect (eg 3.9 or earlier) you will need to change the survey settings so that it always uses the latest version of the web app to render your survey. This setting is found in the 'Settings' tab:

BrettStokes_0-1606801544355.png

Hope this helps,

Brett

0 Kudos
majdi_turkman
New Contributor II

Hi @BrettStokes,

Thanks for your reply!

I already set my survey to always use the latest version, but still have the same issue.

Screenshot 2020-12-01 151327.jpg

 

Any thoughts!

0 Kudos
Ramon_de_Leon
Occasional Contributor

Hi Majdi,

Did you found a solution on this? Am having the same issue. Thanks.

On the preview at Survey123 Connect, I could select multiple files but when I open it on the web.

0 Kudos
Ramon_de_Leon
Occasional Contributor

Does your survey question had a constraint on how many files/photo you could upload?

I had the same issue, after some trial and error, what worked for me is removing my constraint limiting the number of photos/file that the user can do on the survey.

0 Kudos
RichardLittlefield
Occasional Contributor II

Has anyone figured out a solution for this? I'm experiencing the same thing now, so doesn't seem like this has been fixed. I published a survey from Connect (version 3.16) to AGOL. The row in my excel sheet is a file type with appearance as multiline. Then a constraint of count-selected (${field_name})<=10. This limits it to a maximum of 10 files.

When testing in Survey123 Connect, it works great. I can attach multiple files, up to 10. Just as intended. Then I publish to AGOL.

When I go to the survey on AGOL (web form), it only allows me to upload one file. I can't do multiple files. The Survey Settings is set to 'Use the version the survey was published with (3.16).' I'm also using this survey in an experience builder app and same thing, it only allows you to upload one file, not multiple.

I did remove the constraint and that fixed the issue. It allows for multiple file uploads across all products. However there isn't a file limit now, so end users could upload many files, which isn't ideal.