AGOL popup from survey displaying "name" field content instead of "label" field content

331
4
07-29-2020 01:30 PM
RufaroKaseke
New Contributor II

I created a survey in S123 Connect and my popup in the hosted feature layer is displaying both content from the "name" field (true name) and from the "label" field (alias). Normally the popup displays the aliases instead of the true names.The question type that is causing the problem is a "Select Multiple". I have also tried creating the survey in the web designer and had the same issue. I have attached an image of my popup. The Species field is a "Select One" and has the label displayed. The Partners field is a "Select Multiple" and has the name(s) displayed. What is the best fix to get only the labels to display?

Tags (1)
0 Kudos
4 Replies
Philip-Wilson
Esri Frequent Contributor

Hi Rufaro,

This is a known limitation and expected for select_multiple question types. This is because the select_multiple question type is a comma separated list of value (based on the name field) so the alias/label can not be substituted in pop-ups.

Regards,

Phil. 

0 Kudos
JovanaBurz
New Contributor III

Is there a work-around or an update to this limitation? I am currently experiencing the same thing as what the OP described.

0 Kudos
JamesTedrick
Esri Esteemed Contributor

Hi @JovanaBurz ,

Please refer to the blog "Labels for Multiple Choice Questions Using Arcade" for a workaround

JovanaBurz
New Contributor III

@JamesTedrick Thank you for this!

0 Kudos