Map Tour: Map not Visible in Public View

683
9
Jump to solution
02-16-2022 11:38 PM
KatelynnBaerg
New Contributor

Hi, 

I am currently working on a storymap and attempting to use the map tour function. I am able to create the map with the points I want to showcase with images, and I am able to see the map in the background as I scroll through the guided tour when I am viewing the storymap when I am signed into my account. However, when I try to view the storymap as it is shown to the public, the map does not show up in the map tour. All of the points and the photos are visible, but the map is not visible in the background. 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
OwenGeo
Esri Notable Contributor

@KatelynnBaerg - Ah, it looks like you are using ArcGIS StoryMaps on an ArcGIS Enterprise portal.

I actually can't see your story at all, probably because your portal is behind a firewall, so I'm guessing this may be a permissions/access issue. I'd recommend talking to your ArcGIS Enterprise portal admin. If your admins don't know what the issue is they should be able to help you contact Esri Tech Support to open a support ticket to further troubleshoot this problem.

Owen Evans
Lead Product Engineer | StoryMaps

View solution in original post

0 Kudos
9 Replies
OwenGeo
Esri Notable Contributor

@KatelynnBaerg - I'm sorry you are having an issue with your map tour. Could you share the link and a screenshot so we can take a look at what might be going on? Could you also let me know whether you are using a custom basemap in your map tour or not?

Owen Evans
Lead Product Engineer | StoryMaps
0 Kudos
KatelynnBaerg
New Contributor

Hi @OwenGeo,

Here is the link to the story map: https://arc.gis.unbc.ca/portal/apps/storymaps/stories/f0aa13e310f5428d83c7d3cfef8ee629

The base map is not a custom map, the first screenshot is what I can see when I am logged in, and the second screenshot is the public view. 

KatelynnBaerg_0-1645118560109.png

KatelynnBaerg_1-1645118616717.png

 

 

0 Kudos
OwenGeo
Esri Notable Contributor

@KatelynnBaerg - Ah, it looks like you are using ArcGIS StoryMaps on an ArcGIS Enterprise portal.

I actually can't see your story at all, probably because your portal is behind a firewall, so I'm guessing this may be a permissions/access issue. I'd recommend talking to your ArcGIS Enterprise portal admin. If your admins don't know what the issue is they should be able to help you contact Esri Tech Support to open a support ticket to further troubleshoot this problem.

Owen Evans
Lead Product Engineer | StoryMaps
0 Kudos
BrittanyBurson
Occasional Contributor III

@OwenGeo and @KatelynnBaerg did you ever figure this out. It's marked as Solved but the solve is just to open a ticket. I am a Portal admin, and we are experiencing this issue with our StoryMaps after upgrading from 10.8.1 to 10.9.1 with the Map Tour maps. 

0 Kudos
AbbyE_Esri
Esri Contributor

Hi @BrittanyBurson , 

If your StoryMaps is publicly shared, feel free to send the link and we can take a look! It could be many things, but Owen mentioned permissions above because if it is only the map not appearing, it may be shared at a different access level than the rest of the story's content. If this started happening after an upgrade, there may be something else going on with the configuration after migrating that content to a new version.

I will note that the discussion above was for the ArcGIS StoryMaps builder. Were you all using that builder, or a classic Map Tour template? I know ArcGIS Enterprise had both available at version 10.8.1.

 

--Abby

0 Kudos
BrittanyBurson
Occasional Contributor III

Hi @AbbyE_Esri and @OwenGeo thanks for the reply. Yes, I was reviewing for some kind of Basemap share settings but am not finding anything. The basemaps/maps load as expected if you are logged in, but not for our Public users. They are all leveraging some kind of Express map built within the StoryMap, not an actual map + feature service.

Here are some examples:

https://webmaps.sandiego.gov/portal/apps/storymaps/collections/34ccb7e90be04e478ce9e3e6f58adbd1

https://webmaps.sandiego.gov/portal/apps/storymaps/stories/826d9f690a354f6a9634d7559e5a4d98

https://webmaps.sandiego.gov/portal/apps/storymaps/stories/2a39db6fbb4e4cb1abfbbb254ed196b5 

 

And a test one I just setup new, to remove the "Migrated" StoryMap aspect.

https://webmaps.sandiego.gov/portal/apps/storymaps/stories/50fe9016ff25481eb95fd74b6d4dce93 

0 Kudos
BrittanyBurson
Occasional Contributor III

Hi @AbbyE_Esri any luck or tips before I open a case with esri?

0 Kudos
OwenGeo
Esri Notable Contributor

@BrittanyBurson -- This bug was originally reported on 10.9.1 and was fixed in 11.1. The bug number for reference, is BUG-000147870.

Owen Evans
Lead Product Engineer | StoryMaps
BrittanyBurson
Occasional Contributor III

Thanks so much @OwenGeo. This is really unfortunate to find out since we just got to 10.9.1. But I really appreciate the heads up.

0 Kudos