Cannon log into REST API Admin - Invalid Referer error

2503
4
06-11-2012 11:46 AM
CurtisSpurlock
New Contributor II
When I try to log into the REST API Admin, I am getting an 'Invalid Referer' error.  I am using my domain account to login.  We are using ArcGIS server 10.  My domain account is set up correctly in the necessary admin groups on the server.  I am running Windows 7 Enterprise Service Pack 1 on my desktop.  I also have Silverlight 5 (5.1.10411.0) installed.  I get the 'Invalid Referer' error in Internet Explorer 9, Firefox and Google Chrome browsers.
0 Kudos
4 Replies
RaviNarayanan
Esri Contributor
Hello,

Does the server have any Service packs installed (SP). there are a couple of REST admin related issues fixed in SP1. If the server does not have any service packs installed you could try after installing the latest SP.

NIM058968 - Cannot login to REST admin if the url to REST admin login page is a redirected from a http endpoint to https.
NIM059442 - Domain accounts cannot log in to REST admin (a) when the server is off the network or (b) when the server is on the network but on a sub-domain and the SOM owner is a local account.
0 Kudos
CurtisSpurlock
New Contributor II
Hello,

Does the server have any Service packs installed (SP). there are a couple of REST admin related issues fixed in SP1. If the server does not have any service packs installed you could try after installing the latest SP.

NIM058968 - Cannot login to REST admin if the url to REST admin login page is a redirected from a http endpoint to https.
NIM059442 - Domain accounts cannot log in to REST admin (a) when the server is off the network or (b) when the server is on the network but on a sub-domain and the SOM owner is a local account.


The server has the latest SP installed.

I think my issue has something to do with my desktop because everyone else in the office can log in without any problems.
0 Kudos
RaviNarayanan
Esri Contributor
Using Fiddler or Firebug, can you see if the rest/admin login request sent from your machine includes a referer header?

Referer:http://machinename/arcgis/rest/admin/login
0 Kudos
xavierlhomme
New Contributor III
Hi
I had the same error after changing the port of ArcGIS Server to 8399.
I had to change the rest.config file and modify in it the port section  and reverproxyport? and other section that deals with URL.

xav
0 Kudos