Select to view content in your preferred language

Navigating to last row in attribute table doesn't work as expected

415
2
Jump to solution
04-27-2023 12:57 AM
Labels (1)
Bud
by
Notable Contributor

ArcGIS Pro 3.1.1

I have a standalone table in an Oracle 18c database (14,538 rows) that is not an enterprise geodatabase.

In the attribute table, if I click the "Move to End" button, the attribute table only navigates to row 2,000, not to the last row (row 14,538). I would need to click the "Move to End" button again in order to move to the last row in the table.

Video:

Is that a known issue? It doesn't seem to happen for Oracle enterprise geodatabases. Only for non-GDB databases.

I'm aware that I can use the "Load All" button to load all the rows into the attribute table, and then click 'Move to End" to go to the last row. That works, but I still think there's an issue with the "Move to End" button not working correctly on the first try.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Bud
by
Notable Contributor

Esri Case #03332811 - Non-GDB Oracle database — Navigating to last row in attribute table doesn't work as expected

BUG-000158623 - ArcGIS Pro - The 'Move to End' button within the Attribute Table does not work as expected while working with tables from regular databases or mobile geodatabase.

View solution in original post

0 Kudos
2 Replies
Bud
by
Notable Contributor

I was able to reproduce the issue when using a mobile geodatabase table.

Video:

At one point, I thought the issue only happened after opening the Diagnostic Monitor. But after subsequent tests, that doesn't appear to be the case. It's happening all the time for me now.

0 Kudos
Bud
by
Notable Contributor

Esri Case #03332811 - Non-GDB Oracle database — Navigating to last row in attribute table doesn't work as expected

BUG-000158623 - ArcGIS Pro - The 'Move to End' button within the Attribute Table does not work as expected while working with tables from regular databases or mobile geodatabase.

0 Kudos