Error when save edited attribute table

242
3
Jump to solution
06-15-2021 01:30 AM
Labels (1)
NattasitSrinurak
New Contributor

I am using arcgis pro 2.8.  I changed the text in attribute of shapefile using replace function in attribute table.(figure 1-2).

1.png

2.png

 

The replace worked perfectly without any problem. (Figure 3.) but when I save the edited feature, my table data was ruined. The unknown data overwrote the other row of data and it randomly wrote the other empty rows with changed text. (Figure4-5).

3.png

4.png

5.png

I checked with editable status already, this layer is editable.  Any ideas what happen?

Thank you in advance.

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
DanPatterson
MVP Esteemed Contributor

the dbase portion of shapefiles have poor support for unicode characters.  

Do you remember the "replace" syntax that you used?

Geoprocessing considerations for shapefile output—ArcGIS Pro | Documentation

support article

How To: Read and write shapefile and dBASE files encoded in various code pages (esri.com)

 


... sort of retired...

View solution in original post

3 Replies
DanPatterson
MVP Esteemed Contributor

the dbase portion of shapefiles have poor support for unicode characters.  

Do you remember the "replace" syntax that you used?

Geoprocessing considerations for shapefile output—ArcGIS Pro | Documentation

support article

How To: Read and write shapefile and dBASE files encoded in various code pages (esri.com)

 


... sort of retired...
NattasitSrinurak
New Contributor

Thank you very much for pointing out. I just exported the shapefile>geodatabase. It's work like a charm. Sorry for my outdated skill. Silly me.:grinning_face_with_sweat:

0 Kudos
DanPatterson
MVP Esteemed Contributor

Glad it worked out


... sort of retired...
0 Kudos