Select to view content in your preferred language

dem to contour fails to draw above an elevation

773
4
07-26-2019 08:21 AM
SteveKovach
New Contributor III

I am attempting to create contour lines from a Lidar produced DEM. The tool successfully runs in both ArcMap 10.5.1 and Arc Pro 2.4, but fails to create contours above a certain elevation. The DEM has data in the areas without contour lines, but they fail to generate. This occurs with both 3D Analyst Tools as well as the Spatial Analyst Tools.

Any ideas on what is going on?

Tags (2)
0 Kudos
4 Replies
DanPatterson_Retired
MVP Emeritus

Contour—Help | ArcGIS Desktop 

what contour type are you using, there are 2 options there that may be the issue

0 Kudos
SteveKovach
New Contributor III

It happens both with the straight contour or the contour with barrier. Funny thing, if I just generate contours using metric units (the DEMs are metric), everything draws. But when I use a z conversion of 3.2808 the lines stop drawing at a certain elevation, repeatedly.

0 Kudos
DanPatterson_Retired
MVP Emeritus

sounds like it is drawing to the maximum of your data's z values and conversion to feet is putting that beyond the range

0 Kudos
SteveKovach
New Contributor III

I finally got the contour tool to finally work - everything drew. Wound up creating the index lines manually. The contour with barrier never did draw above a certain point, and even those final lines were incomplete on close inspection. Not sure what was happening on these 4 DEMs, all the others worked just fine.

Thanks for the response

0 Kudos