Synchronising edits from ArcGIS Enterprise to AGOL

616
7
01-19-2021 11:41 AM
Mondi_GIS
Occasional Contributor

What is the best workflow for synchronising edits which are managed in SDE to ArcGIS Online without breaking the sync to Collector? We have one dataset of around 90000 polylines and another polygon dataset of around 20000 polygons, amongst other feature classes. 

Our data is published to our Portal, and I have tried establishing a collaboration. It worked fine the first sync, but now fails every subsequent time with a message "1 out of 2 failed". Our Portal is 10.6.1 and is not public-facing due to security restrictions. 

When we try to append, it causes error when users try to sync, so we would have  to ask all users of Collector to check their edits back in. Similiarly, if we wanted to republish the service through ArcGIS Pro, we would lose all our configuration, and the sync. 

Please, any suggestion are welcome, as we need to be able to update these records on a regular basis and need to implement a rock-solid workflow to do this! Thanks in advance!

0 Kudos
7 Replies
GavinCollins21
New Contributor

Inspect Portal for ArcGIS's logs to understand why your feature layer is failing to sync, I will assume you have the portal (guest) setup to send its feature layers as copies. Start by using the warning logs, there could be something obvious wrong. 

0 Kudos
Mondi_GIS
Occasional Contributor

Good suggestion - nothing comes up as a warning, so upping the logging level to see if there are more clues.

0 Kudos
Mondi_GIS
Occasional Contributor

Nope - it all looks fine/successful on the logs, but I still get this error. 

 

Mondi_GIS_0-1611086502714.png

 

0 Kudos
mpc
by
Occasional Contributor

We had a similar issue and needed to configure our 10.6.1 Portal to use our corporate proxy https://enterprise.arcgis.com/en/portal/10.6/administer/windows/using-a-forward-proxy-server-with-po.... It's not public facing either but did allow us to setup Collaboration with ArcGIS Online.

With regards to edits, when you've got users of Collector, this thread might be useful https://community.esri.com/t5/arcgis-online-questions/how-to-update-sync-data-on-arcgis-online/m-p/3...

0 Kudos
Mondi_GIS
Occasional Contributor

We tried the delete and append route and it basically crashed about 14 times running the delete tool and then took 8 hours to append the "smaller" of our two critical datasets. 

We have tried the collaboration setup but it claims to sync but the updates don't actually show (The feature service shows an update and the map service does not?) 

0 Kudos
mpc
by
Occasional Contributor

Have a read of this thread How to update sync data on ArcGIS Online - Esri Community as Collaboration doesn't appear to work well when using Delete and Append.

0 Kudos
Mondi_GIS
Occasional Contributor

The collaboration dataset and the delete and append datasets are two different dataset.  One is hosted on Portal and that updates fine on the portal side but doesn't sync to AGOL properly. The other is a AGOL hosted feature service that we tried the delete and append route but if really doesn't work well because the delete keeps crashing so we can't really automate it and it takes HOURS to run. 

0 Kudos