Error adding item by selecting an existing feature layer in ArcGIS Online

406
2
02-07-2023 10:40 AM
Labels (2)
HollyTorpey_LSA
Occasional Contributor III

I'm trying to create a new hosted feature layer with three layers in ArcGIS Online starting by clicking the New Item button on the Content page. Ideally, I would like to do this by using the schema of an existing feature layer.

HollyTorpey_LSA_1-1675794257237.png

 

The existing feature layer I select has many layers. I deselect them all and then select the three I want to use.

HollyTorpey_LSA_2-1675794346079.png

I enter the details for the new item and hit next. Unfortunately, I get this vague error every time: "There was an error while adding this item."

HollyTorpey_LSA_0-1675794104087.png

I have tried including and excluding GPS metadata fields and Z values and that makes no difference. I am using an organizational account and I'm an administrator. Any idea what could be going wrong?

If I try to create the feature layer from scratch (using the "Define your own layer" option in the first screenshot above) with the rest of the settings the same, it works. Why am I unable to use the schema of an existing feature layer? I know I can likely open the existing feature layer in Pro, export it to a GDB, and then republish it as a new layer, but I'd still like to know why this isn't working and repair whatever is wrong.

Thanks in advance!

 

 

- Holly
2 Replies
PatrickRicker
New Contributor

Did you ever find a resolution to this issue? I'm having the same problem when trying to add a rest service to an AGOL map. AGOL doesn't automatically recognize the URL type as an "ArcGIS Server web service." I have to select that option from the dropdown. After adding the title other information and clicking "Save," it says "Error  There was an error while adding this item."

ScottKiley
Occasional Contributor II

I'm having this error as well now. The browser developer tools show the following:

Error: Unable to add feature service definition.
at C.L.load (main.js:577:480)
at dojo.js:83:135
at k (dojo.js:99:69)
at e (dojo.js:98:381)
at resolve.callback (dojo.js:100:185)
at k (dojo.js:99:284)
at e (dojo.js:98:381)
at resolve.callback (dojo.js:100:185)
at dojo.js:87:282
at d (dojo.js:102:459)
yt @ cdn-a.arcgis.com/cdn…app/p-6e51a9b3.js:5
await in yt (async)
handleAddItem @ cdn-a.arcgis.com/cdn…0d77a2f2.entry.js:5
handleRequest @ cdn-a.arcgis.com/cdn…0d77a2f2.entry.js:5
await in handleRequest (async)
navigateToNextPage @ cdn-a.arcgis.com/cdn…0d77a2f2.entry.js:5
(anonymous) @ p-917c3bfb.js:5
triggerPageTransition @ cdn-a.arcgis.com/cdn…0d77a2f2.entry.js:5
onClick @ cdn-a.arcgis.com/cdn…0d77a2f2.entry.js:5
Error: Unable to add feature service definition.
at C.L.load (main.js:577:480)
at dojo.js:83:135
at k (dojo.js:99:69)
at e (dojo.js:98:381)
at resolve.callback (dojo.js:100:185)
at k (dojo.js:99:284)
at e (dojo.js:98:381)
at resolve.callback (dojo.js:100:185)
at dojo.js:87:282
at d (dojo.js:102:459)
handleRequest @ cdn-a.arcgis.com/cdn…0d77a2f2.entry.js:5
await in handleRequest (async)
navigateToNextPage @ cdn-a.arcgis.com/cdn…0d77a2f2.entry.js:5
(anonymous) @ p-917c3bfb.js:5
triggerPageTransition @ cdn-a.arcgis.com/cdn…0d77a2f2.entry.js:5
onClick @ cdn-a.arcgis.com/cdn…0d77a2f2.entry.js:5
main.js:4410


POST https://mobileanalytics.us-east-1.amazonaws.com/2014-06-05/events net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT

0 Kudos