API Error Open Data Download

2498
35
Jump to solution
06-09-2021 11:01 AM
Tony_J_Van_Der_Wielen
New Contributor II

We started seeing and API error in the download section of our Open Data page. It looks like there are no reported issues on Esri's end https://status.arcgis.com/.

apierror.jpg

Has anyone seen this? Or do you know how to fix it? This is happening with all our content.

Thank you!

Tony

 

Tags (1)
35 Replies
MeghanLeavey
New Contributor II

Thank you for all of your help!

0 Kudos
StanislausCounty
New Contributor II

We are still experiencing the issue. I do see in the changelog that it has been fixed; has it been pushed out yet or is there still some problem?

0 Kudos
John_Spence
Occasional Contributor II

It cleared up for us, but we were also dropped the original feature service and rebuilt it from the ground up.  Not a pleasant experience, but it let us get the issue resolved.

ThomasHervey1
Esri Contributor

Sorry to see that you're still having an issue. Is this the site where you're having issues https://open-data-stancounty-gis.hub.arcgis.com/ ?

I have reproduced the issue and I've marked a fix has high priority.  In the meantime, I suggest that you try making those items private and then public again. Afterward you may need to remove the link and re-add them within the gallery cards.

The problem comes from the fact that these those gallery cards link out to items referencing services that have multiple layers. The update is still tying to reference the original URL without knowledge that this is a layer. For example, if you click the Annexations gallery card link, you'll route to https://open-data-stancounty-gis.hub.arcgis.com/datasets/d32e342982c849839aa787a1ae513f15_8/explore?...
instead users should be route to a slightly different URL
https://open-data-stancounty-gis.hub.arcgis.com/datasets/d32e342982c849839aa787a1ae513f15_8/explore?...


We recognize that these bugs are very impactful and that the routing is confusing. Near-term we are adding additional tests to ensure that routing changes do not affect downloads. Mid-term we have plans to simplify the routing logic and remove the confusing _:layerId portion of the URL.

0 Kudos
StanislausCounty
New Contributor II

Hi Tom,

Yes, that is the site we are having trouble with. I'll try making them private and then public; with respect to the gallery cards, this was generated via the dynamic gallery layout. I'm assuming that removing it and re-adding it would generate the URLs again so I'll also give that a shot as well. We do appreciate your help! 

0 Kudos
ThomasHervey1
Esri Contributor

Thanks for the details. Please let me know if that doesn't work. We should have a fix ready by tomorrow and optimally released tomorrow as well.

0 Kudos
StanislausCounty
New Contributor II

Hi Tom, we tried making the layers private and then public and then re-adding the gallery to the page but it doesn't appear to be working.

0 Kudos
ToddMetzler
Occasional Contributor II

Same.  First reported to us 2021-09-09.  1st stop was AGOL Health Dashboard .  All green still green.  We've opened our own case with Esri tech support.

0 Kudos
John_Spence
Occasional Contributor II

We got past it by republishing the dataset.

0 Kudos
ToddMetzler
Occasional Contributor II

Good to know there is another workaround.  Not practicable for our enterprise.  We have hundreds of services and over 30 publishers.

0 Kudos