quick report template problem failed to load project

550
1
Jump to solution
04-23-2018 01:02 AM
rommelgambuta
New Contributor

Hi,

we are making an app and last week seems all are fine.

today, we edit some table in the AGOL and loaded up in AppStudio and today we have a problem.

1:file:///sdcard/ArcGIS/AppStudio/Apps/e32ffc1bd66645afa1cb0b302b07c75b/app.qml:19:1: Type QuickReportApp unavailable
2:file:///sdcard/ArcGIS/AppStudio/Apps/e32ffc1bd66645afa1cb0b302b07c75b/QuickReport/QuickReportApp.qml:1278:9: Type AddPhotoPage unavailable
3:file:///sdcard/ArcGIS/AppStudio/Apps/e32ffc1bd66645afa1cb0b302b07c75b/QuickReport/pages/AddPhotoPage.qml:112:5: Type CameraComponent unavailable
4:file:///sdcard/ArcGIS/AppStudio/Apps/e32ffc1bd66645afa1cb0b302b07c75b/QuickReport/controls/CameraComponent.qml:14:1: module "ArcGIS.AppFramework.Dialogs" is not installed
we thought that the smartphone has a problem
and we are test this out in the computer. but the same problem.

1:file:///C:/Users/pc/ArcGIS/AppStudio/Apps/e32ffc1bd66645afa1cb0b302b07c75b/app.qml:19:1: Type QuickReportApp unavailable

2:file:///C:/Users/pc/ArcGIS/AppStudio/Apps/e32ffc1bd66645afa1cb0b302b07c75b/QuickReport/QuickReportApp.qml:1278:9: Type AddPhotoPage unavailable

3:file:///C:/Users/pc/ArcGIS/AppStudio/Apps/e32ffc1bd66645afa1cb0b302b07c75b/QuickReport/pages/AddPhotoPage.qml:112:5: Type CameraComponent unavailable

4:file:///C:/Users/pc/ArcGIS/AppStudio/Apps/e32ffc1bd66645afa1cb0b302b07c75b/QuickReport/controls/CameraComponent.qml:14:1: module "ArcGIS.AppFramework.Dialogs" is not installed

so, what would be the problem?
we are using Quick Report Template.
I hope you can address our problem..
Best Regards,
-Rommel
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
NakulManocha
Esri Regular Contributor

Hi there,

This happened because the ArcGIS.AppFramework.Dialogs has been deprecated with 3.0 release as mentioned here

What's new in AppStudio—AppStudio for ArcGIS | ArcGIS 

This will happen to every existing Quick report template app once upgraded to 3.0. Good news is that the solution is easy and quick.

Open the app (using Edit app) in Qt Creator which gets preinstalled with the AppStudio Desktop.

Open QuickReport folder> Controls > CameraComponent.qml and remove or comment out this line (

import ArcGIS.AppFramework.Dialogs 1.0)

from code. Save the code. Run the app again. If running in player. Upload the app to your Org account and then download or update in Player.

Anyone creating an app from the latest template won't have this issue, as it is already been taken care of.

I hope this helps

Nakul

View solution in original post

0 Kudos
1 Reply
NakulManocha
Esri Regular Contributor

Hi there,

This happened because the ArcGIS.AppFramework.Dialogs has been deprecated with 3.0 release as mentioned here

What's new in AppStudio—AppStudio for ArcGIS | ArcGIS 

This will happen to every existing Quick report template app once upgraded to 3.0. Good news is that the solution is easy and quick.

Open the app (using Edit app) in Qt Creator which gets preinstalled with the AppStudio Desktop.

Open QuickReport folder> Controls > CameraComponent.qml and remove or comment out this line (

import ArcGIS.AppFramework.Dialogs 1.0)

from code. Save the code. Run the app again. If running in player. Upload the app to your Org account and then download or update in Player.

Anyone creating an app from the latest template won't have this issue, as it is already been taken care of.

I hope this helps

Nakul

View solution in original post

0 Kudos