Cut off of symbols with WebGL on.

624
10
01-07-2019 08:13 AM
deleted-user-OOe4JK-9Abnm
New Contributor III

Hi,

After updating to js api 4.10, symbols got such cut off effect (which is ugly). Se attached image.

Research showed that the reason for this is activated WebGL. The same problem applies to both SVG and PNG symbols, both Windows and Mac and different browsers.

To fix it we had to go back to 4.9 and turn off WebGL. We could not turn off WebGL in 4.10.

Is it a known problem?

10 Replies
RobertScheitlin__GISP
MVP Esteemed Contributor

Denis,

   Are you seeing this issue with all browsers? (i.e. Chrome, Firefox and IE) What versions of the browsers are you using?

0 Kudos
deleted-user-OOe4JK-9Abnm
New Contributor III

The same issue appies to

on Mac:
    * Chrome (Version 71.0.3578.98 (Official Build) (64-bit))

    * Firefox 64.0 (64-bit)

    * Safari Version 12.0.2 (14606.3.4)

on Windows: I do not use it, but I know my colleagues have the same issue. They used to use the latest versions.

0 Kudos
KristianEkenes
Esri Regular Contributor

What is the size of your symbols? We're enforcing a max size of 120 px, apparently not documented. We can discuss changing that based on use cases. If the icons are larger than 120px, then please reply with reasons for using sizes larger than that.

0 Kudos
deleted-user-OOe4JK-9Abnm
New Contributor III

The size is smaller then 120px.

The code which defines the size is here:

export const locationSymbolSize = {
width: 42,
height: 55,
yoffset: 25,
xoffset: 0
};
renderer: new UniqueValueRenderer({
valueExpression: RankByActivityStatus(),
uniqueValueInfos: [
{
value: 'nei',
label: GetActivityMapStatus(ActivityMapStatusEnum.Nei).Name,
symbol: new PictureMarkerSymbol({
url: require('../styles/images/symbols/png/bolig-location-nei.png'),
...locationSymbolSize
})
},...
0 Kudos
KristianEkenes
Esri Regular Contributor

Ok. This looks like a bug. Have you logged a bug report with support so you can track the progress of it? I think we already have an issue internally for handling this, but we can link it to a bug report so you can track our progress.

deleted-user-OOe4JK-9Abnm
New Contributor III

Hi, No I did not report the bug. May I ask how I can do it?

Can I get the link of the bug report if it exists?

0 Kudos
KristianEkenes
Esri Regular Contributor

There's no need at this point. We've been actively working on this. It should be fixed at 4.11.

0 Kudos
deleted-user-OOe4JK-9Abnm
New Contributor III

Hei Kristian,

I can confirm that this issue is fixed in 4.11

Testing 4.11 right now.

Thanks, for your support!

0 Kudos
ChristianAlfons
New Contributor II

I think I may have a use case for allowing symbols > 120px:

https://community.esri.com/message/837556 

0 Kudos